Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten İl Çocuk Hakları Komitesi Temsilcileri Furkan Baldız ve Vildan Atabay, ‘T.C Anayasası Üzerine Çocuk Görüşü Alınması Çalıştayına’ 01-02 Şubat 2012 tarihlerinde ilimizi temsilen katıldılar. Çalıştayda ‘Yeni Anayasaya’ dair çocuk görüşünü dile getiren çocuklarımız, eğitim, sağlık ve çocuk katılımı gibi konularda görüşlerini belirttiler. Türkiye’nin her ilinden katılan çocukların görüşleri değerlendirilmek üzere T.B.M.M Başkanı Sayın Cemil Çiçek’e arz edildi.

İlimiz çocuk temsilcileri çalıştay hakkında bilgi vermek amacı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl  Müdürü Hasan Erkan’a ziyarette bulundular.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan “Yeni anayasa süreci vatandaşlarımızı memnun edecek şekilde devam etmektedir. Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra çocuklarımızın görüşlerinin alınması oldukça sevindirici bir gelişmedir. Bu süreçte çocuklarımızı da sürecin bir parçası haline getiren Sayın Bakanımız Fatma Şahin Hanımefendiye teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili olarak ilimiz çocuk temsilcileri ‘bize rağmen’ bir anayasa oluşturma süreci olmadığı için ‘biz çocuklara bu fırsatı veren başta T.B.M.M başkanımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’e teşekkür ederiz dediler.