Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilimize bağlı Ayrancı ilçesi Berendi Köyü Göğeri yaylasında düzenlenen programa Vali Vekili Ferhat BURAKGAZİ, Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Özel Kalem Müdürü Murat Zafer, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Mehmet Ali Gülkaya, Berendi Köyü Muhtarı Ali Büyüksoylu, Ayrancı Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı İlker Çınar,  İl Özel İdaresi çalışanları ve Berendi köylüleri katıldı.

Vali Vekili Ferhat  Burakgazi düzenlenen programda İlimizde etkili olan soğuk ve kar yağışı nedeniyle kış şartlarının ağır ve çetin geçtiğini söyledi. Bu nedenle doğal yaşam alanlarında yılkı ve yaban hayvanlarının beslenme ve yiyecek sıkıntısı çektiğini söyleyen Vali Vekili Burakgazi, bu ağır çetin hava şartlarında beslenme zorluğu ve yiyecek sıkıntısı çeken av ve yaban hayvanlarının beslenmelerine yardımcı olmak için  Sayın Valimizin destek ve direktifleriyle takriben 5 ton civarında ot, yem ve sakatat takviyesi yapmak için göğeri yaylasına geldiklerini söyeldi. Vali Vekili  Burakgazi sözlerinin sonunda bu çetin hava şartları devam ettiği sürece ilimizde bu çalışmaların aralıksız kesintiye uğramadan devam edeceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ise konuşmasında; “Karamanda ağır kış şartlarının yaşandığı ve yolların kapandığı bu dönemde beslenme ve yiyecek sıkıntısı çeken yılkı atları ve yaban hayvanlarının beslenme sıkıntısının giderilmesi ve yiyecek takviyesine yönelik yapılan çalışmalara değinerek, Bugün Ayrancı ilçemizin Berendi yaylasında 300 kadar yılkı atının yaşamakta olduğunu ve bu değerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Bu değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için, bu ağır kış şartlarında yılkı atlarının ve yaban hayvanlarının beslenmesiyle alakalı sorunların giderilmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Duran, Valimizin talimatları ile 2 gün içerinde Berendi köyünden yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan, yaban hayatı ve yılkı atlarının da bulunduğu göğeri yaylası İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun çalışmalar sonucunda temizlenerek Lojistik destek vermek üzere hazırlandı. Biz bugün yılkı atları ve yaban hayvanlarının bulunduğu bölgeye beslenme odaklarını getirerek, sadece yılkı atlarını değil vahşi alanda bulunan yırtıcı hayvanların da beslenmesine yönelik çok önemli ve güzel bir faaliyeti yerine getireceğiz. Tabi bu devam eden ağır ve çetin kış şartları devam ettiği sürece bizim çalışmalarımız da aralıksız sürecek” dedi.

Köy Muhtarı Ali Büyüksoylu’nun Berendi köyü ile ilgili olarak bilgiler vermesinden sonra alana yaklaşık 5 ton civarında ot, yem ve sakatat bölgenin değişik yerlerine bırakıldı.