Karaman'da Yağmur Duası
Karaman Başharman Köyünde geleneksel olarak yapılan yağmur duasına yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Başharman Köylüleri birlik beraberlik için de dualar etti yemekler yaparak gelen herkese ikram ettiler.

Karaman Başharman köyünde yıllardır süregelen gelenek rahmet duası. 

Başharman Köyü sakinleri konu komşu herkesi davet ederek yağmur duası yapıyor. Civar köyler ve karamandan gelen misafirlerle birlikte 3 bin kişi ellerini yaradana açtı. Dualar edildi. Kesilen kurbanlardan yapılan yemekler gelen misafirlere ve köylülere ikram edildi.
 
Köy Muhtarı Muammer Yıldız yağmur duasıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada;'' Bizim genelde her sene yaptığımız rahmet duamızdır bu. Bütün duaya katılan halkımızın hepsine teşekkür eder hoş geldin derim,''dedi.

Köylüler her işi elbirliği ile yapıyor. 
Köylüler yapılan etkinlile ilgili olarak konuşmalarında;''Başharmanda yıllardır gelenek olan bir rahmet duası yemeğindeyiz. Her sene yapılan bir yemek. Toplum olarak çevre köylerden de gelirerek, duaya çıkarlar. Bir gün öncesinden de kurbanlarımızı keseriz. Misafirlere ikram edecek olduğumuz yemeği hazırlarız. Eş, dost, hısım, akraba, konu, komşu toplanırız, beraberce, burada kardeşçe, bu rahmet duasını gerçekleştiririz. Bir yerden destek almayız, halkımızın kendi çabasıyla herkes elini taşın altına koyarak bu işi gerçekleştirmektedir. Cenabı Allah’a dumızıı ettik, yaradan da bizim duamızı kabul eder de inşallah, komşularımızla birlikte onun sevincini de yaşarız,''dedi.
Köylüler şimdi ise dört gözle yağmuru bekliyor.