Karaman'a yeni yapılması planlanan 15 bin kişilik stadyumla ilgili karar verildi. Yeni Stadyum için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan onay çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yetkililer Karaman’a gelerek yeni stadyum için yer tespiti yapmaya başladı. Karaman Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa projesi olan şehir stadyumunun yanı sıra 3. ligden bir takım getirilecek. Karamanspor'un ruhunu taşıyan sarı ve kırmızı renkler ise Karaman Belediyespor'a verilecek. Renkleri değişen Belediyespor yeni şehir stadyumu ile birlikte 3. ligde mücadele etmesi için yeni bir takım alınacak. Böylece Karaman spor alanında hak ettiği yeri alacak. Tarihi boyunca bir çok başarıya imza atan Karamanspor yeniden tarih yazmak için sahaya çıkacak. 
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 15 bin kişilik stadyumun yatırım kapsamına alındığını dile getirerek ''2014 yerel seçimlerinde söz verdiğimiz ne kadar proje varsa hepsinin tek tek hayata geçiriyoruz. 2014 seçimlerinden önce yeni bir şehir stadyumu yapacağız dedik ve bunu şimdi hayata geçiriyoruz.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında 15.000 kişilik Yeni Stadyum İçin Devlet Hastanesi güneyinde bulunan bir alanda çalışmalar yapacağız. Türkiye'de bulunan modern stadyumlar arasına girecek bir stadyumu Karaman'a kazandıracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız şu anda Karaman Şehir Stadyumunu yatırım kapsamına aldı. İnşallah bir an önce temelini atarak inşaat çalışmalarına başlayacağız. Karaman'a ve spora büyük katkı yapacak bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.
''TARİH YAZAN BİR TAKIM ÇIKARTACAĞIZ''
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Karamanspor ruhu yaratarak tarih yazan bir futbol takımı kuracaklarını dile getirerek ''Karaman Belediyesporumuz Bal Liginde mücadele ediyor. Biz Karaman olarak üst liglerde başarıdan başarıya koşan bir takım kuracağız. Yeni yapacağımız stada 2. lig veya 3. ligde mücadele eden bir takımın yakışacağını düşünüyoruz. Bu yüzden 2. lig veya 3. ligde mücadele eden bir takımı alıp belediyemiz bünyesine katmayı düşünüyoruz. Tabi ki bizim tarih yazan bir Karamansporumuz vardı. Biz bu ruhu yeniden yaşatacağız. Yeni alacağımız takım Karamanspor'un ismini taşıyacak ve sarı kırmızı renklerde olacak. Ancak biz bu ruhu şimdiden yaşatmak için Belediyesporumuzun rengini de bu yıl sarı kırmızı yapacağız. Artık Karaman Futbol'da üst liglerde oynayan bir şehir olacak. Halkımızın desteği ile bunu başaracağımıza inanıyorum'' dedi.
Karaman Şehir Stadyumu ve yeni futbol takımının kısa zamanda kurulması bekleniyor. 
Necati ERMİŞ