KONYA (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Konya'da düzenlenecek 18. Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'na ilişkin, "Konya'da Almanya, Bosna Hersek, Çin, İtalya, Sırbistan, Fransa, Gürcistan, Karadağ, Letonya, Litvanya ve Rusya’yı ağırlamaktan son derece mutluyuz. Türk misafirperverliğiyle onları ağırlayacağız ve evlerine yollayacağız" dedi.

Akkaş, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, 18. Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası heyecanının Konya'da yaşanacağını söyledi.

Organizasyonun basketbolda geleceğin yıldızlarını izleme fırsatı sunduğunu dile getiren Akkaş, basketbol heyecanının dünyada yankı uyandıracağını ifade etti.

Avrupa basketbolunun en iyi U16 yıldız erkek milli takımlarını bir araya getiren ve geleceğin yıldızlarının uluslararası arenada kendilerini göstermesini sağlayan turnuvayı FIBA Avrupa Hakem Seminerinin organize edeceğini bildiren Akkaş, "Turnuva kapsamındaki tüm müsabakalar, FIBA aday hakemleri tarafından yönetilecek. Turnuva süresince 42 karşılaşma oynanacak" diye konuştu.

Organizasyonun U16 kategorisinde dünyanın en özel turnuvası olduğunu belirten Akkaş, şöyle devam etti:

"Artık seçen ülke, takım seçen ülke pozisyonundayız. Bu turnuva 170-180 ülke tarafından biliniyor. Avrupa'da ya da dünyada söz sahibi olmuş, madalyaya oynayan ülkeler buralarda yer alıyor. Turnuvayı sadece yurtdışında geçmiş yıllarda 50 ila 75 bin arasında sporsever izledi. Aileler ve basketbolla yakından ilgilenen insanlar da takip ediyor. Şimdi de hem turnuvayı hem de Konya’yı takip edecekler."

Organizasyon içinde olmanın her zaman kendilerini onurlandırdığını vurgulayan Akkaş, şöyle konuştu:

"Türkiye Basketbol Federasyonu bugün çok önemli bir noktaya geldi. Milli takımlar, lig ve organizasyonlarıyla Türkiye Basketbol Federasyonu, Avrupa'nın en önemli üç federasyondan biri durumunda. Konya'da Almanya, Bosna Hersek, Çin, İtalya, Sırbistan, Fransa, Gürcistan, Karadağ, Letonya, Litvanya ve Rusya’yı ağırlamaktan son derece mutluyuz. Türk misafirperverliğiyle onları ağırlayacağız ve evlerine yollayacağız."

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Ersöz ise kentte son yıllarda birçok branşta dünya ve Avrupa şampiyonalarının organize edildiğini anlattı.

Ersöz, "Bu turnuvanın sonunda bir derece ölçme ve değerlendirme olacaktır. Burada Konya'nın değeri ve dünyanın ihtiyacı olan Hz. Mevlana'nın sevgisi, hoşgörüsü de farklı ülkeler tarafından görülecektir" ifadesini kullandı.

Turnuva, 31 Ocak-7 Şubat tarihlerinde 12 ülkeden sporcuların katılımıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.