2013 yılında sporda neler yaptık diye bir göz atıldığında bir çok önemli organizasyona ev sahipliği yapmamızın yanı sıra, sporda devrim sayılabilecek işlere de imza atıldı.
Ülkemizin son yıllarda yaşadığı büyümeye paralel olarak sporda da önemli başarılar elde ettik. 2013 yılında sporda neler yaptık diye bir göz atıldığında bir çok önemli organizasyona ev sahipliği yapmamızın yanı sıra, sporda devrim sayılabilecek işlere de imza atıldı. Eşi görülmemiş bir tesisleşme hamlesi başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl içinde 789 spor tesisini ülkemize kazandırıyor. 31 Ekim 2013'te bunlardan 213 tanesinin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda toplu açılışı gerçekleştirildi. 
 
17. AKDENİZ OYUNLARINA DAMGA VURDUK
Önce Yunanistan'a verilen, ancak daha sonra bu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle ülkemizin yapması uygun görülen 17. Akdeniz Oyunları'na adeta damga vurduk. Tüm dünya devletlerinin 6 yılda yapacağı tesisler Mersin'e 18 ay gibi kısa bir sürede kazandırılırken, sporcularımız 17. Akdeniz Oyunları'nda tarihimizde bir ilki gerçekleştirdi. 47 altın, 43 gümüş, 36 bronz  toplam 126 madalya kazanan ülkemiz, Oyunları tarihinde ilk kez İtalya'nın ardından 2. sırada tamamladı, genel sıralamada da 3. sıraya yükseldi. 
 
Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da yapılan 22. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında da 7 altın, 9 gümüş, 17 bronz ve toplam 33 madalya elde eden Millilerimiz, 2009 yılında Tayvan'da yapılan Oyunlardaki madalya sayımızı 2'ye katladı. (2009 Tayvan-17 madalya).  Hollanda'da yapılan 12. EYOF'ta ülkemiz 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalya kazanırken, Endonezya'daki 3. İslami Dayanışma Oyunlarını 23 altın, 30 gümüş, 49 bronz ve toplam 112 madalya ile tamamladı. Futbolda U-20 Dünya Kupası organizasyonu 7 ilimizde başarıyla gerçekleştirildi.  
 
SPORCULARIMIZ İLK'LERİ YAŞATTI
2013 yılında şampiyonalarda bir çok ilkleri de yaşadığımız branşlarımız oldu. Tayland'taki Bedensel Engelliler Dünya Okçuluk Şampiyonasında Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, Mix Makaralı Yayda 153 olan Dünya rekorunu 154'e çıkararak altın madalya kazandı. Fransa'daki Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, Hasan Hüseyin Kaçar ve Semih Deniz’in kazandığı bronz madalyalar görme engelli atletizm dalında Türkiye’nin Dünya şampiyonasında kazandığı ilk madalyalar oldu.

Ayrıca Buz Dansı Olimpik Sporcularımız Alper Uçar - Alisa Agafonova çifti 2014 Sochi Olimpiyatlarına katılma başarısını yakalarken, triatlonda İpek Öztosun İstanbul'daki Avrupa Kupasında tarihimizin ilk madalyasını kazandı. Okul sporlarında da basketbol, tenis, yüzme ve futbolda elde edilen şampiyonluklar, bu yıla damgasına vuran başarılarımız arasında yerini aldı. 

VAKIFBANK'TAN BÜYÜK BAŞARI
Vakıfbank Bayan Voleybol Takımımız, hem Şampiyon Ligi şampiyonu hem de FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Halkbank Erkek Voleybol Takımı da 2013 CEV Kupasını kazanarak, bu kupayı müzesine götüren ilk Türk takımı oldu. Masa Tenisinde Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu olurken, Galatasaray Tekerlekli Basketbol takımı da 4. kez Avrupa şampiyonluğu kupasını müzesine götürdü.
 
BAKANLIĞIMIZDAN DEV HAMLELER
Daha nice büyük başarıları yaşadığımız 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da dev hamleleri oldu. Sağlık Bakanlığı ile imzalanan protokole göre amatör sporculara sağlık güvencesi sağlandı. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Çalıştaylar yapılırken, Türkiye'nin 12 ilinde Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) açıldı. Hacettepe Üniversitesi ile ortaklaşa yapılacak olan Spor Enstitüsü hamlesinin ardından, KYK ile "Yurtlardaki Öğrencilere Yönelik Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetlere İlişkin İşbirliği ve YÖK ile Gençlik, Spor Faaliyetlerinde İşbirliği protokolü imzalandı.






OCAK
** 12-17 Ocak 2013 tarihlerinde Avustralya'da düzenlenen Tenis AGL Loy Yang Traralgon International ITF G1 Junior Turnuvasında Milli tenisçimiz İpek Soylu çiftlerde şampiyon oldu.
** Milli sporcumuz Ilgın Sarban, İngiltere’nin başkenti Londra’da 17 Ocak'ta düzenlenen Eskrim Yıldızlar Circuit Turnuvası’nda da 3. oldu.
** Türkiye Erkek U21 Hokey Milli Takımımız, Slovakya’nın başkenti Bratislava’da 21 Ocak'ta düzenlenen Avrupa Salon Hokey Şampiyonası'nda 2. sırayı alarak, en üst lige yükselmeyi başardı.
** Bayan Goalball Milli Takımımız, Finlandiya’da 21 Ocak'ta finali yapılan Uluslararası Bayanlar Goalball Pajulahtı Turnuvası’nda şampiyon oldu.

ŞUBAT
** İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 02-04 Şubat'ta yapılan 31. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen 1. Golden Grand Prix Turnuvası'nda 4 altın, 3 bronz madalya kazanan Türkiye, toplam 60 puanla birinci oldu.
** Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 02-04 Şubat'ta düzenlenen Büyük Bayanlar Avrupa Açık Judo Müsabakaları'nda Türk Milli Takımı, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
** 12 ülkenin katılımıyla Ankara'da 02-10 Şubat'ta düzenlenen 41. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda Türkiye, 2 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya ile ülkeler sıralamasında birinci oldu.
** Konya'da 08-10 Şubat tarihlerinde yapılan 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türkiye, 11 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazandı.
** İtalya’da 09 Şubat tarihinde yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda Taha Batu Coşan - İren Türkkan çifti Dans Sporları Federasyonu tarihinde bir ilki başardı ve finale kalarak 6. oldu.
** Milli sporcumuz Neslihan Yiğit, İran’da düzenlenen Olimpiyat Puan Turnuvası’nda şampiyon olmayı başardı. İzmir’de 17 Şubat'ta yapılan Uluslararası Türkiye 19 Yaş Altı Badminton Turnuvası'nda karışık çiftlerde Ali Kurt-Özge Toyran ve çift bayanlarda Busenur Korkmaz-Özge Toyran çifti şampiyon oldu.
** Eskrimde Avusturya’nın Moedling kentinde 17 Şubat'ta düzenlenen Avrupa Yıldızlar Circuit Turnuvası’nda milli sporcumuz Ilgın Sarban 3. olarak bronz madalya kazandı.
** Türkiye Yıldız Kız Voleybol Milli Takımımız, Brüksel’de 18 Şubat'ta finali yapılan uluslararası turnuvayı şampiyon tamamladı.
** İran'ın başkenti Tahran'da 20 Şubat'ta düzenlenen Grekoromen Güreş Dünya Kupası'nda Ermenistan'ı 6-1 mağlup eden Türkiye 3. oldu.
** Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan 2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring günü yarışmaları sona erdi. Yarışlarda takım halinde İspanya birinci, Türkiye ikinci, İtalya ise üçüncü oldu.


MART
** Çek Cumhuriyeti'nde 01-03 Mart'taki Judo Büyük Bayanlar Avrupa Açık Turnuvası'nda Türk judocular 3 madalya kazamdı. Judocularımız Belkız Zehra Kaya ve Büşra Katipoğlu gümüş, Ebru Şahin ise bronz madalya kazandı.
** Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, 02 Mart'ta Burhan Felek Spor Salonu'ndaki CEV Kupası finali rövanş maçında Polonya'nın Bank PBS Fakro takımına 3-2 yenildi ve ikinci oldu. 
** Polonya'nın Rzeszow kentinde 02 Mart'ta düzenlenen Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Aybüke Aktuna, olimpik yay genç bayanlarda gümüş madalya kazandı.
** Erkekler CEV Kupası finalinin 03 Mart'taki  ikinci maçında Adreoli Latina'yı 3-2 yenen Halkbank şampiyon oldu. Türkiye'de erkekler voleybolunda bugüne kadar alınmış en üst düzey kupayı müzesine götüren Halkbank, tarihe geçti.
** İsveç'in başkenti Göteborg'da 03 Mart'ta düzenlenen 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Nevin Yanıt, 60 metre engellide Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazanırken, İlham Tanui Özbilen 1500 metrede Avrupa ikincisi oldu.
** Erzurum'da düzenlenen 04-07 Mart tarihlerinde yapılan 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonasında Milli Sporcularımız 2 altın, 4 bronz madalya kazandı.
** Macaristan'ın Eger kentinde 06-10 Mart'ta düzenlenen Özel Sporcular Uluslararası Açık Masa Tenisi Turnuvası'nda Türkiye, bir takım şampiyonluğu bir de bireysel ikincilik elde etti.
** İsveç’in Stockholm kentinde 9-10 Mart 2013 tarihlerinde yapılan Yüzme Gamma Cup Atlama Şampiyonası’nda milli sporcularımız 1 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazanmayı başardı.
** Bayan voleybolunda filede Avrupa'nın en büyüğü Vakıfbank oldu. 10 Mart'ta İstanbul'daki CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Rabita Bakü ile karşılaşan Vakıfbank, rakibini 25-17, 25-20 ve 25-23'lük setlerle 3-0 yenerek tarihinde ikinci kez bu kupayı kazanmayı başardı.
** FIBA Kadınlar Euro Cup Finali’nde temsilcimiz Kayseri KASKİ ilk maçta 66-61 yenildiği rakibi Dinamo Moskova’yı, 14 Mart'ta Kayseri’de oynanan rövanş maçında 74-70 yenmesine rağmen ikinci oldu.
** Romanya'da, 14-17 Mart tarihlerinde yapılan, badminton olimpiyat eleme puan turnuvasında Ramazan Öztürk-Neslihan Kılıç ikilisi 2. oldu.
** Antalya'da 15-16 Mart'taki 20. Nazım Canca Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda, Türkiye 2 altın, 3 gümüş ve 7  bronz olmak üzere 12 madalya aldı.
** İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda 15-17 Mart'ta yapılan Özel Sporcular Avrupa Açık Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 2 gümüş, 2 bronz toplam 4 madalya kazandı.
** Milli sporcumuz Mahmut Irmak, Vücut Geliştirmede 16 Mart'ta Amerika’da düzenlenen 2013 Arnold Amatör IFBB Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.
** İspanya'nın Castellon kentinde 16 Mart'ta düzenlenen 13. Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda gülle atmada ülkemizi temsil eden Milli atlet Emel Dereli altın madalya kazandı.
** Milli atletimiz Sultan Haydar, 18 Mart'taki Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin altın kategorisinde yer alan Roma Maratonu’nda üçüncü  oldu.
** Türkiye, Gürcistan'ın başkenti Tiflist'te 19-24 Mart'ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nı 7 madalya ile tamamladı. Güreşçilerimiz, şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlarken Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Avrupa Şampiyonu oldu.
** İspanya'nın Pontevedra kentinde 21-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen İspanya Yüzme Şampiyonası'nda Türk Milli Takım sporcuları, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.
** Rusya'da 24 Mart'taki FIBA Kadınlar Euroleague Finali’nde Fenerbahçe, UMMC Ekaterinburg’a 82-56 yenilerek Avrupa ikincisi oldu.
** Milli Tenisçi İpek Soylu, 25 Mart'taki G1 serisi Uluslararası Tenis Federasyonu Gençler Turnuvası'nda tekler ve çiftlerde birinci oldu.
** İtalya’nın Lignano şehrinde 26 Mart'ta sona eren ITTF Açık Masa Tenisi Turnuvası’nda Türkiye, 3 altın ve 4 gümüş madalya kazandı.
** Güney Kıbrıs'ta 28 Mart-03 Nisan tarihlerinde yapılan Liselerarası Dünya Basketbol Şampiyonası'nda hem erkeklerde, hem kızlarda Dünya Şampiyonluğu'na ulaştık. Doğa Koleji kız basketbol takımı ve Evyap Koleji erkek basketbol takımı tarihi başarılara imza attı.
** Sırbistan ve Karadağ'ın evsahipliği yaptığı ve 29 Mart- 07 Nisan tarihlerinde yapılan Yıldız Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonasında, Milli Takımımız Avrupa 3.sü oldu.
** Türkiye Muay-thai Federasyonu, IFMA (Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu) işbirliği ile İstanbul’da düzenlenen Gençler ve Minikler Dünya Muay-thai Şampiyonası’nda Türkiye 61 madalya ile birinci oldu.
** Malezya’da oynanan ITF Jr. G1 turnuvasında Milli sporcumuz İpek Soylu İngiliz rakibi Katie Boulter'ı yenerek şampiyon oldu.Türk tenis tarihinde ITF Jr. Grade 1 serisinde ilk kez şampiyonluk kazandık.
** Mart ayındaki Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) organizasyonunda oynanan Joola Avrupa Milli Takımlar Ligi'nde Kadın Milli Takımı, Challenge Division'da grubunu yenilgisiz olarak birinci tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'ne yükseldi. Türk Milli Takımı tarihinde ilk kez bu ligde mücadele edecek.


NİSAN
** 6-7 Nisan 2013 tarihlerinde Ukrayna’nın Kiev kentinde gerçekleştirilen Çok Uluslu Gençler ve Polanya’nın Poznan kentinde gerçekleştirilen Çok Uluslu Yıldızlar Yüzme Şampiyonası’na katılan milli takım sporcuları 4 altın, 5 gümüş, 3 de bronz madalya kazandı.
** Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 10-16 Nisan'da düzenlenen 92'nci erkekler ve 26'ncı kadınlar Avrupa Halter Şampiyonasında Ayşegül Çoban gümüş madalya kazandı. 
** Geleneksel Avrupa Wushu Şampiyonası Romanya'nın başkenti Bükreş'te 11-15 Nisan tarihlerinde yapıldı. Takım halinde ikinci olan Türkiye, şampiyonayı 17 altın, 13 gümüş ve 10 bronz olmak üzere 40 madalya ile tamamladı.
** 11–14 Nisan 2013 tarihleri arasında Fransa'da yapılan Uluslararası Çocuk Kupasında milli kayakçımız Berkin Usta,  slalom branşında bronz madalyanın sahibi oldu.
** Hırvatistan'ın Porec kentinde 12-14 Nisan'da düzenlenen Dünya Gençler Eskrim Şampiyonası'nda, erkekler flörede yarışan Burak Babaoğlu, 6. olarak Türkiye eskrim tarihinin en iyi derecesini elde etti.
** Almanya'nın Brandenburg kentinde 12-22 Nisan'da yapılan Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda Ömer Karakurt, altın madalya kazandı.  
** Fransa'da 13-22 Nisan'da yapılan Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden İstanbul Kadıköy Ticaret ve Meslek Lisesi, Dünya Şampiyonu oldu. 
** Durgunsu Kano Milli Takımımız, Azerbaycan’da 14 Nisan'da düzenlenen Uluslararası Mingechevir Başkanlık Kupası’nda 10 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.
** 4. Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası 18-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Moldova'nın başkenti Kişinev'de yapılırken, Türkiye şampiyonayı 3 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladı. Türkiye, şampiyonayı takım halinde bayanlarda şampiyon, erkeklerde ikinci tamamladı.
** Avustralya’da 19 Nisan'da düzenlenen Dünya Liseler Tenis Şampiyonası’nda İstek Vakfı Kemal Atatürk Lisesi kız takımımız şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarı elde ederken, İstek Vakfı Kemal Atatürk Lisesi erkek takımımız da üçüncülüğü elde etti.
** Avrupa Büyükler Judo Şampiyonası, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 25-28 Nisan tarihlerinde yapıldı. Türkiye, turnuvayı 2 bronz madalya ile tamamladı.
** İzmir'de 26-28 Nisan tarihlerindeki FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Finali'nde,  Rusya’nın Krylia takımına 77-76 mağlup olan Pınar Karşıyaka, Avrupa ikincisi oldu.
** Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, 27 Nisan'da Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası finali rövanş maçında Polonya'nın Zamek ekibini deplasmanda 3-0 yenerek şampiyon oldu. Geçen sezon da ETTU Kupası'nı kazanan Fenerbahçe, böylece üst üste ikinci kez bu kupada şampiyonluk yaşadı.  
** Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından düzenlenen 11. Poomse Taekwondo Avrupa Şampiyonası 30 Nisan - 2 Mayıs 2013 tarihleri arasında İspanya'nın Alicante şehrinde yapıldı. Türk Poomse Milli Takımı Şampiyonayı, 7 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.
** İsrail’in Herzliya kentinde yapılan ISF Yüzme Dünya Şampiyonası'nda Okul Sporları Federasyonu Milli Takımı Erkeklerde ve Kızlarda Dünya Şampiyonu oldu. Kızlarda İstanbul Ana Bilim Eğitim Kurumları ile Erkeklerde İzmir Özel Fatih Koleji Dünya 2'ncisi oldu ve toplamda 15 altın, 17 gümüş ve 13 bronz madalya kazandı.  



MAYIS
** İspanya'nın Valladolid şehrinde 02-05 Mayıs tarihinde gerçekleşen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finallerinde Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı şampiyon oldu.
** 03-11 Mayıs tarihleri arasında Peru'da yapılan Dünya Gençler Halter Şampiyonasında Milli sporcularımız 1 altın, 2 bronz madalya kazandı.
** Litvanya'da 05-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Milli sporcularımız 4 altın, 6 gümüş ve 5 bronz madalya elde etti.
** Slovenya’nın Lasko kentinde 7-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen 10. Slovenya Açık Masa Tenisi Turnuvası’nda ferdi olarak 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandık.  Takımlarda da 3 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ettik.
** Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 09-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 48. Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türkiye, 4 altın, 2 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandı.
** Antalya’da 16 Mayıs'ta yapılan Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) 2013 Atıcılık Dünya Kupası’nda Milli Takımımız ikinci olurken, Korhan Yamaç ferdi olarak altın madalya kazandı.
** Fransa’da 17 Mayıs'ta yapılan Uluslararası Boulogne Durgunsu Kano yarışmalarında Millilerimiz 2 altın, 9 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. 
** Portekiz’in Porto şehrinde 21 Mayıs'ta yapılan düzenlenen Avrupa Hokey Bayanlar Kulüp Şampiyonası 3. Klasman’da mücadele eden Keçiören Bağlum ile Slovakya’nın Bratislava şehrinde düzenlenen Avrupa Hokey Erkekler Kulüp Şampiyonası 3. Klasman’da ülkemizi temsil eden Gaziantep Polisgücü şampiyon olarak, ülkemizi 2. Klasmana taşıdı.
** Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (AYBESK) Ampute Takımı, 22 Mayıs'taki Şampiyonlar Ligi finalinde Rusya’nın Dynamo Altay takımını 3-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.
** Rusya’da 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılan Bedensel Engelliler Halter (Powerlifting) Avrupa Şampiyonasında Millilerimiz, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
** Portekiz’de 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılan Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmalarında kadınlarda ülkemizi temsil eden Enka Spor Kulübü Avrupa ikincisi oldu.
** Yunanistan'da düzenlenen 2013 Dünya Okullar Şampiyonasında toplam 10 madalya kazanan Millilerimiz 41 ülke arasında 3. olmayı başardı. 



HAZİRAN
** Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 01 Haziran tarihinde Van Gölü'nde 61 metre derinliğe inerek, 55 metre olan dünya göl dalış rekorunun yanı sıra 60 metre olan dünya deniz dalış rekorunu da kırdı.
** İsviçre'nin Lozan 08 Haziran'da yapılan şehrinde 4. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası'nda Türkiye takım halinde bayanlarda Dünya şampiyonu olurken, erkeklerde ise Dünya üçüncüsü oldu. Bayanlarda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanırken, Erkeklerde 3 altın, 1 bronz madalya elde ettik. 
** Portekiz'de yapılan ön eleme müsabakalarının ardından Fransa'da çeyrek finallere katılma hakkını kazanan Bahçelievler Belediye Spor Kulübü Bilardo Takımı, 14 Haziran'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandı.
** Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de 15 Haziran'da düzenlenen Modern Pentatlon Avrupa Yıldızlar B Şampiyonası’nda İlke Özyüksel, Avrupa şampiyonu oldu.  
** Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde yapılan 17. Akdeniz Oyunları’nda Türkiye, 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz madalya ile toplamda 126 madalya kazanarak, İtalya’dan sonra en fazla madalya kazanan ülke oldu. 
** 27-30 Haziran 2013 tarihleri arasında İtalya'nın Roma şehrinde yapılan Özel Sporcular Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, Millilerimiz takım halinde Avrupa üçüncüsü oldu. Şampiyonada Münevvere Yılmaz ve Dilara Çevik de Avrupa Şampiyonu oldu.
** Almanya'da 29 Haziran-07 Temmuz'da yapılan Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, final maçında İngiltere'ye 59-57 yenilerek, ikinci sırada yer aldı.
** Bulgaristan'da düzenlenen 12. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda milli sporcularımız 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.



TEMMUZ
** Çin'de 01-29 Temmuz 2013 tarihlerinde gerçekleşen Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil eden IM Vahap Şanal, IM Batuhan Daştan, Uluslararası Usta (IM) Cemil Can Ali Marandi, Volkan Sevgi ve Ezgi Menzi'den oluşan Milli Takımımız 25 ülke arasında üçüncü olmayı başardı.
** Samsun'da 04-15 Temmuz'daki Ümit Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Belarus ile karşılaşan Millilerimiz, rakibini 53-38 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.
** Rusya'nın Kazan şehrinde 05-17 Temmuz'da düzenlenen 27. Dünya Yaz Üniversiteler Spor Oyunları'nda (UNIVERSIADE) Türkiye, 2 altın ve 5 bronz madalya kazandı.
** Fransa'nın St. Vulbas şehrinde 06-07 Temmuz'da yapılan Uluslararası Yıldız ve Gençler Bocce Volo Şampiyonası'nda Umut Güngör bronz madalya kazandı.
** Danimarka'da 07-16 Temmuz'daki Gençler Avrupa Plaj Hentbolu Şampiyonasında Erkek Milli Takımımız ikinci, Bayan Milli Takımımız da üçüncü oldu.
** Amerika’nın Colorado şehrinde 09-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenen IBSA Dünya Gençlik Şampiyonası’nda Görme Engelli Judo Milli Takım sporcularımızdan 66 kiloda Sergen Gündüz ve 57 kiloda Musa Selli bronz madalya kazandı.
** Ukrayna’da 11 Temmuz'da yapılan 8. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda güllecimiz Emel Dereli, rekor kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Dünya’da yıldızlar kategorisinde tüm zamanların 20 metreyi geçen ikinci isim oldu.
** Hollanda’nın Utrecht kentinde 14-19 Temmuz tarihlerinde yapılan 12. Yaz Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) sona erdi. Ülkemiz şampiyonayı 4 altın,  2 gümüş ve 7 bronz madalya ile tamamladı.
** Laser 4.7 Gençler Dünya ve Avrupa Şampiyonası 14 Temmuz'da Macaristan'da yapıldı. Erkekler 18 yaş altı kategorisinde Anıl Çetin, hem dünya hem de Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
** Finlandiya’nın 14 Temmuz'da ev sahipliği yaptığı 9'uncu 23 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 5000 metre finalinde Gamze Bulut altın madalya kazandı. 
** Fransa’nın Lyon şehrinde 19-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2013 Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, Türkiye 2 bronz madalya kazandı. Hasan Hüseyin Kaçar ve Semih Deniz’in kazandığı madalyalar görme engelli atletizm dalında Türkiye’nin Dünya şampiyonasında kazandığı ilk madalyalar oldu.
** Milli tenisçi Pemra Özgen, 20 Temmuz'da İngiltere'de düzenlenen ITF Aegon GB Pro-Series Foxhills Cup turnuvasında şampiyon oldu.
** Türkiye, İtalya'nın Rieti kentinde 21 Temmuz'da düzenlenen 22. Gençler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda genç atletlerimiz 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
** Türkiye, 21 Temmuz'da yapılan 2013 Küçük Kızlar Balkan Voleybol Şampiyonası'nda, ev sahibi Romanya'yı 3-1 yenerek, namağlup şampiyon oldu.
** Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 27 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 22. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda  (Deaflympics) Türkiye, 7 altın, 9 gümüş ve 17 bronz madalya kazandı.
** Hırvatistan’ın Osijek kentinde 28 Temmuz-03 Ağustos yapılan 34. Ateşli Silahlar Avrupa Şampiyonasında Yusuf Dikeç, 25 metre serbest tabanca dalında ve 25 metre standart pistol tabanca dalında altın madalya kazandı. 25 metre serbest tabanca dalında Fatih Kavruk da üçüncü olarak bronz madalyayı boynuna taktı. 
** Almanya’nın Suhl şehrinde 28 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılan Skeet Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda Milli sporcumuz Çiğdem Özyaman Özenir gümüş madalya kazandı.
** Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen ve 29 Temmuz'da finali yapılan Avrupa Muay-Thai Şampiyonasında Türkiye, 1 altın ve 12 bronz madalya elde etti.  Rümeysa Burulay, ülkemize altın madalyayı getiren isim oldu.
** Bulgaristan'ın 29 Temmuz'da ev sahipliği yaptığı 66. Balkan Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde birinci, bayanlarda ise üçüncü oldu. Erkeklerde 2 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya alan Milli Takım, Bayanlarda 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı.



AĞUSTOS
** 2-11 Ağustos 2013 tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen Dünya Master Oyunları’nda mücadele eden Master Atletlerimiz, 6 altın ve 3 bronz madalya ile şampiyonayı tamamladı.
** Amerika’nın Atlanta şehrinde 3-11 Ağustos 2013 tarihlerinde yapılan 3. Dünya Gençler Açık Briç Şampiyonasında Board-A-Match kategorisinde Genç Milli Takımımız Dünya Şampiyonu olurken, Juniors Açık İkili kategorisinde Akın Koçlar-Erkmen Aydoğdu ikilisi dünya ikincisi ve Junior Swiss Takımlar kategorisinde  Genç Milli Takımımız dünya üçüncüsü oldu.
** Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013, Uluslararası Triatlon Birliği Avrupa Yarışı ile 04 Ağustos tarihinde yapıldı. Genç Kızlar kategorisinde İpek Öztosun tarihi bir başarıya imza attı. 750 metre yüzme, 20 km bisiklet ve 5 km koşudan sonra 1.05.56'lık bir derece elde eden genç sporcumuz ikinci olarak Türkiye'nin uluslararası alandaki ilk madalyasını kazandırdı.
** Dünya Gençler Güreş Şampiyonası, Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da 12-18 Ağustos tarihlerinde yapıldı. Milli sporcularımız 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
** İtalya’nın Ledro Gölü’nde 20-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Yelken Optimist Avrupa Takım Şampiyonası’nda Türkiye üçüncü oldu.
** Sırbistan'da 20 Ağustos-27 Ağustos tarihlerindeki Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonasında, Milli sporcularımız 2 gümüş, 1 bronz madalya kazandı.
** Romanya’nın Başkenti Bükreş’te 21 Ağustos'ta sona eren Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandık.
** 5. Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası 22-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapıldı. Milli Takımımız turnuvayı 3 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya ile tamamladı.
** 30 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Fransa'nın Montouban kentinde yapılan Dünya Gençler Petank Şampiyonası'nda Altın Noktada bronz madalya kazanan Ahmet Musa, bu disiplinde ülkemize ilk madalyasını kazandıran sporcu olarak tarihe geçti.


EYLÜL
** Polonya'nın Gdanks şehrinde 01-08 Eylül tarihlerinde düzenlenen 35. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Milli Takımımız 7 altın, 12 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.
** Litvanya’nın Klaipeda kentinde 02-08 Eylül tarihlerinde yapılan 15 yaş altı ve 17 yaş altı Yıldızlar Halter Avrupa Şampiyonasında Milli sporcularımız 1 altın, 13 gümüş ve 12 bronz madalya olmak üzere toplam 26 madalya elde etti. Ayrıca 15 yaş altı Bayan ve Erkek Milli Takımlarımız şampiyon olurken, 17 yaş altı Bayan Milli Takımımız Avrupa 2. si oldu.
** 04-07 Eylül tarihlerinde yapılan 28. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvasında Milli  boksörlerimiz 4 altın, 2  gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 11 madalya kazandı. Boks Milli Takımımız madalya sıralamasında şampiyon olmayı başardı.
** Çin’in Beijing şehrinde 05-14 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen Görme Engelliler Powerlifting Dünya Şampiyonası’nda Görme Engelli Sporcularımız ülkemize toplamda 19 madalya kazandırdı.
** Polonya'da 08 Eylül'de yapılan 29. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasında Ramazan Karagöz, gümüş madalya, Tubay Erdal da bronz madalya kazandı. 
** Polonya’nın Krynica-Zdroj şehrinde 14-22 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılan Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda Millilerimiz 4 altın, 8 gümüş ve 13 bronz madalya kazandı.
** Macaristan'da 16-22 Eylül'de yapılan Dünya Güreş Şampiyonasında Millilerimiz, 4 bronz madalya kazandı. (Daha sonra altın madalya kazanan İranlı sporcunun dopingli çıkması nedeniyle Rıza Kayaalp'in kazandığı bronz madalya gümüş oldu.)
** Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de 16 Eylül'de finali yapılan Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonasında 54 kiloda Ahmet Mıcık ve 57 kiloda Onur Arslan Dünya üçüncüsü oldu.
** Hırvatistan'da 16 Eylül'de yapılan Osijek 2013 Cimnastik Dünya Kupası'nda paralel aletinde Ferhat Arıcan 3. oldu.
** Bulgaristan'ın Burgaz kentinde 16 Eylül'de düzenlenen U-17 Hentbol Balkan Şampiyonası'nda Bayan ve Erkek Milli Takımlarımız, altın madalya kazandı.
** Portekiz'de 17-23 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılan Down Sendromlular Avrupa Yüzme Şampiyonasına sporcularımız 6 madalya kazandı.
** İtalya'nın Crema şehrinde 19-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Kadınlar Bocce Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı 1 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.
** Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentinde 21 Eylül'de gerçekleştirilen Gençler Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda mücadele eden Fenerbahçe, erkeklerde şampiyon, bayanlarda ise ikinci oldu.
** Milli Tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen çifti İngiltere'nin Shrewsbury ve Looughborough şehirlerinde 21 ve 28 Eylül'de düzenlenen 2 ayrı turnuvada şampiyon oldu.
** Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da 22-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen Judo Gençler Avrupa Şampiyonası’nı Milli sporcularımız 2 gümüş madalya ile tamamladı.
** 3. İslami Dayanışma Oyunları 22 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında Endonezya’nın Güney Sumatra-Palembang kentinde düzenlendi. Oyunlara ikinci kez katılan Türkiye, şampiyonayı 23 altın, 30 gümüş ve 49 bronz madalya ile tamamladı.
** 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası, Estonya’nın Tallinn şehrinde 23 Eylül-01 Ekim'de yapıldı. Milli Sporcularımız 4 altın, 11 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Genç Bayanlarımız Avrupa 2.si, 23 yaş Altı Bayan ve Erkek takımlarımız ise Avrupa 3. sü oldu.
** İtalya’nın Lignano şehrinde 25 Eylül-04 Ekim tarihleri arasında yapılan Özel Sporcular Avrupa Masa Tenisi Şampiyonasında Millilerimiz takım maçlarında Avrupa Şampiyonu olurken, Tek Erkeklerde Milli sporcumuz Zabit Kürşat Çağlayan, altın madalya kazandı.
** 25 Eylül- 5 Ekim 2013 tarihleri arasında İtalya'nın Lignano şehrinde yapılmakta olan Bedensel Engelliler Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda Milli sporcularımız 4 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.
** Almanya'nın Oberstdorf şehrinde 25 - 28 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılan Artistik Buz Pateni Nebelhorn Trophy Yarışmasında buz dansı çiftimiz Alisa Agafonova ve Alper Uçar büyük bir başarıya imza atarak yarışmayı 5. sırada bitirdi ve 2014 Dünya Kış Olimpiyat Oyunları vizesini aldı.
** Portekiz'in Porto şehrinde 25-28 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılan 9. Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonasında 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazandık.
** Karadağ’da 28 Eylül – 09 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşen 2013 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Milli sporcularımızdan Kağan Aydınçelebi, 10 Yaş Genel kategorisinde Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı.
** Brezilya’nın Sao Paulo kentinde 30 Eylül-06 Ekim'de düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Milli sporcularımız 3 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı.
** Bulgaristan'ın Albena şehrinde yapılan Dünya Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonasında Türkiye 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.



EKİM
** Hırvatistan'ın Komiza şehrinde 01-05 Ekim tarihlerinde yapılan Avrupa Kadınlar Bocce Volo Şampiyonası'nda Millilerimiz, 4 bronz madalya kazandı.
** Doğu Avrupa Pist Şampiyonası Bulgaristan'da 05-06 Ekim tarihlerinde koşulurken, SBKS 600 sınıfında Furkan Eryılmaz 2013 yılı şampiyonluğunu, Kadir Erbay'da SBKS 1000 sınıfında üçüncülüğünü resmen ilan etti.
** İsviçre´nin Zürih kentinde 11 Ekim'de yapılan FIVB Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda VakıfBank, Brezilya´nın Unilever Volei takımıyla oynadığı final karşılaşmasını 3-0 kazandı ve şampiyon oldu.
** İspanya'da 18-26 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Atıcılık Avrupa Şampiyonasında 1 altın, 2 bronz madalya kazandık. 
** 18-20 Ekim 2013 tarihlerinde Slovenya’da yapılan 15 ve 19 yaş Avrupa Gençler Badminton Ranking Turnuvasından Türk Milli Takımımız 13 madalya ile döndü.
** Çin'de yapılan 18-26 Ekim'de 2013 Gençler Açık Hava Okçuluk Dünya Şampiyonasında, Furkan Dernekli, Samet Can Yakalı ve Barış Tandoğan'dan  oluşan Makaralı Yay Yıldız Erkek Milli Takımı, altın madalya kazandı. Aynı şampiyonada Orkun Ege Tokuşoğlu, Mete Gazoz ve Berat Aydın'dan oluşan Olimpik Yay Yıldız Erkek Takımımız Dünya 2.'si oldu.
** Milli sporcu Derya Can, 19 Ekim'de "Paletsiz ip destekli 70 metre" dalışında 71 metreye inerek dünya rekorunu eline geçirdi.
** Slovenya’da 24-27 Ekim'de düzenlenen Gençler Dünya Judo Şampiyonası’nda Ahmet Şahin Kaba, bronz madalya kazandı. 
** Malezya'da 28 Ekim-06 Kasım'da 12.si gerçekleştirilen Dünya Wushu Şampiyonası'nda Türkiye, 1 gümüş, 4 bronz madalya kazandı.
** Endonezya'nın Bali şehrinde 31 Ekim - 3 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılan 8. Poomse Taekwondo Dünya Şampiyonasında 1 gümüş, 4 bronz olmak üzere beş madalya kazandık.


KASIM
** Tayland'ta 01-07 Kasım tarihlerinde yapılan Bedensel Engelliler Dünya Okçuluk Şampiyonasında Burcu Dağ, makaralı yay yarışmalarında altın madalya kazandı. Şampiyonada ayrıca Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, Mix Makaralı Yayda 153 olan Dünya rekorunu 154'e çıkararak altın madalya kazandı. 
** Konya'da 01-10 Kasım tarihlerinde düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Goalball Bayan Milli Takımımız ikinci, Erkek Milli Takımımız ise üçüncü oldu.
** Almanya'da 04-11 Kasım tarihlerinde yapılan Bedensel Engelliler Dünya Badminton Şampiyonasında Milli sporcularımız 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
** 08-11 Kasım 2013 tarihleri arasında Rusya’nın Başkenti Moskova’da yapılan Büyükler Avrupa Milletler Kupası Güreş Turnuvasında grekoromen stilde şampiyon olduk.
** İspanya’nın Guadalajara şehrinde 08-10 Kasım'da yapılan 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye, 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 14 madalya kazandı.
** Polonya'da 08-10 Kasım tarihlerinde yapılan Buz Pateni Short Track Sanok Cup'ta Burak Akar altın madalya, Hazar Karagöl ise bronz madalya kazandı.
** Bulgaristan’ın Sofya kentinde 09-10 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar Eskrim Circuit Turnuvasında Milli sporcularımız 3 altın, 1 bronz madalya kazandı.
** Yeni Zelanda'da 12-25 Kasım'da yapılan Rafting Dünya Şampiyonasında U-19 Milli takımımız iki disiplinde Dünya Şampiyonu oldu. 
** Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 15 Kasım'da düzenlenen ITF Juniors Grade 5 serisi, Green Cup'ta ülkemizi temsil eden 14 yaşındaki Milli tenisçimiz Ergi Kırkın, turnuvayı çiftlerde set vermeden şampiyon tamamladı.
** Bulgaristan'da 15-17 Kasım tarihlerinde yapılan Avrupa 23 Yaş altı Judo şampiyonasında Ebru Şahin altın madalya kazandı.
** Bulgaristan'da 21 Kasım'da gerçekleşen 10. Artistik Cimnastik Lyubcho Solachky Turnuvasında Milli sporcularımız, Küçükler ve Yıldızlar Kategorisinde 5 altın, 14 gümüş ve 10 bronz madalya kazandı.  
** Fransa'da 26-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Dünya Gençler ve Ümitler Bocce (Volo) Şampiyonasında tekler geleneksel oyunda Muhammet Yıldız Duran bronz madalya kazandı.  
**Antalya'da 30 Kasım-08 Aralık tarihlerinde yapılan WAKO Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda Milli Takımımız, 2 altın, 6 gümüş 7 bronz madalya aldı.
ARALIK
** Macaristan’ın Eger şehrinde 02-07 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen Görme Engelliler Judo Avrupa Şampiyonası'nda Millilerimiz 6 bronz madalya kazandı. 
** Buz Dansı Olimpik Sporcularımız Alper Uçar - Alisa Agafonova, Hırvatistan'da 05-08 Aralık tarihlerinde katıldığı Golden Spin Buz Dansı yarışmasında bronz madalya kazandı.
** Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 08 Aralık tarihinde gerçekleştirilen 20. Avrupa Kros Şampiyonası’nda Milli atletlerimizden Ali Kaya altın madalya, Polat Kemboi Arıkan gümüş madalya kazandı. 
** Hong Kong'ta 10-19 Aralık tarihlerinde yapılan Özel Sporcular INAS Dünya Masa Tenisi Şampiyonası'nda Zabit Kürşat Çağlayan ve Garip Olcaş’tan oluşan Milli Takımımız, takımlar şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu. Şampiyonada ayrıca Tek erkekler müsabakalarında ise Zabit Kürşat Çağlayan altın madalya kazandı.
** İran’ın başkenti Tahran’da 14-15 Aralık tarihlerinde düzenlenen Dünya Kupası Erkek Epe ve Erkek Kılıç müsabakalarında Milli Sporcularımız Enver Yıldırım altın ve Ömer Kaan Öztunç bronz madalyanın sahibi oldu.
** Birleşik Arap Emirlikleri'nde 17-29 Aralık tarihlerinde yapılan Dünya Yaş Grupları satranç Şampiyonası'nda Işık Can, 8 Yaş Kategorisinde gümüş madalya kazandı.
** İstanbul'da 19-22 Aralık tarihlerinde yapılan International Badminton Series Tournament 2013 Turnuvası'nda Milli sporcularımız 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.