KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin, 27 Şubat Cumartesi günü Erciyes Kayak Merkezinde yapılacak Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı yarışlarına sponsor olduğu bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Erciyes Kayak Merkezindeki bir otelde düzenlenen sponsorluk anlaşması imza törenine, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli katıldı. Anlaşma, Murat Cahit Cıngı ile Levent Benli tarafından imzalandı.

Cıngı, burada yaptığı konuşmada, FIS Snowboard Dünya Kupası final etabının Kayseri'de yapılmasında Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Master Planına verdiği desteğin önemli olduğunu vurguladı.

Kupa heyecanının uluslararası televizyon kanallarından da naklen yayınlanacağını dile getiren Cıngı, Kayseri Şeker Fabrikası yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Levent Benli de Kayseri'nin en önemli firması olduklarını belirterek, kentin tanıtımına katkı sağlayacak olan etkinliklere desteklerini bugüne kadar esirgemediklerini bundan sonra da esirgemeyeceklerini kaydetti.

Hüseyin Akay ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile özel sektör tarafından Erciyes’e yapılan yatırımların hem kayak merkezine hem de Kayseri'ye ayrı bir değer kattığını ifade ederek, "Dünya çapındaki bu organizasyonu Erciyes AŞ, Türkiye’de ve Kayseri’de gerçekleştirerek şehre ayrı bir değer katmaktadır. Kış sporları alanında Kayseri'nin hem Türkiye çapında hem de dünya çapında tanınmasına vesile olacağına inandığımız Snowboard Dünya Kupası organizasyonuna biz de Kayseri Şeker olarak imkanlarımız ölçüsünde katkı sağlamaktayız. Şampiyonanın hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.