Almanya’da düzenlenecek Karate Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Bayan Milli Takımı Kocaeli’nde kampa girdi. Karate Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Erçin, hedeflerinin her zamanki gibi zirvede yer almak olduğunu söyledi.

Son yıllarda dünyanın en istikrarlı karate ülkeleri arasında gösterilen Türk karatesi, 5-9 Kasım’da Almanya’da yapılan 22. Dünya Karate Şampiyonası’na odaklandı. Hem bayanlarda hem de erkeklerde zirveyi hedefleyen milli sporcular, hazırlık kampı sürecinde son aşamaya geldi. Fransa’daki son şampiyonada Türkiye’yi başarıyla temsil eden Bayan Milli Takımı, Bremen kentindeki organizasyon için final kampına Kocaeli’nde girdi. Gölcük’te bulunan The Ness Hotel’de final kampını gerçekleştirecek Bayan Milliler, Bremen kentindeki Dünya Şampiyonası’nda zirveyi hedefliyor.

ERÇİN: “ŞAMPİYONLUKLAR KAZANMAK İSTİYORUZ”

Kamp sürecine yaklaşık 2,5 ay önce girdiklerini belirten Karate Bayan Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin, bu dönemde kuvvet, kondisyon ve teknik antrenmanlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kamp süresince dört turnuvaya katıldıklarını ifade eden İbrahim Erçin, “Başarılı sonuçlar elde ettik. Bu turnuvalarda takımımızın eksiklerini görerek Dünya Şampiyonası’na gidecek son şeklini belirledik. Bu yıl Finlandiya’da takım halinde Avrupa Şampiyonu olduk. Son Dünya Şampiyonası’nda da takım halinde üçüncü olmuştuk. Hedefimiz Almanya’da dünya şampiyonluğu ve ferdi branşlarda da şampiyonluklar kazanmak” dedi.

“GELECEĞİ DAHA NET VE PARLAK GÖRÜYORUZ”

İlk hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunu, ikincilik ve üçüncülüklerin daha sonra geldiğini vurgulayan Erçin, “Aramıza yeni sporcularımız var. Onların takıma yavaş yavaş adapte olması gerekiyordu. Federasyonumuzun verdiği destek ile çok iyi yerlerde kamp yapma imkanı bulduk. Bu süreçte aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ile diğer sporcular çok iyi uyum sağladılar. Geleceği daha net ve parlak görüyoruz. Bu takımımız ile daha nice şampiyonluklar kazanacağımıza inanıyorum. Halkımız Dünya Şampiyonası’nda bizi izlesin; desteklerini ve dualarını eksik etmesinler. Onlardan bunu istiyorum” diye konuştu.

DELİHASAN: “ONLARA İNANIYORUZ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Bayan Milli Takımı’nın beklenen seviyede olduğunu, şampiyonaya kadar da tam hazır hale geleceğini belirterek, “Dünyada karate dendiğinde ilk akla gelen ülkeler arasında Türkiye yer alıyorsa, bu başarıda onların payı büyük. Onlara inanıyoruz, güvenimiz tam. Son Dünya Şampiyonası’nda başarılı sonuçlar almıştık. Amacımız Almanya’da bunu tekrarlamak, bayrağı daha da yukarılara taşımak” dedi.

YÖNETİM KURULU’NDAN DESTEK

Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu, kampın ilk gününde Karate Bayan Milli Takımı’nı ziyaret etti. Mazeretleri bulunan 3 üye dışında tam kadro olarak gerçekleşen ziyarette, Bayan Milliler’in antrenmanını izleyen Yönetim Kurulu, çalışmanın ardından tatlı ikramında bulundu.