43. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş yarışması 7 ülkeden bayan ve erkek olmak üzere toplam 49 sporcunun katılımıyla Karaman’da yapıldı. 
Yarışmalar öncesinde Aktekke Kent Meydanı’nda açılış töreni düzenlendi. Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, Karaman Valisi Murat Koca, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Halk oyunları gösterileri ile başlayan törende konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, “1972 yılında başlayan bu organizasyona ülkemiz 1982 yılında dahil olmuştur. Bu yarışma hem tarihi hem de Balkan ülkelerindeki yaşayan dost kardeş ülkelerin birbirine daha da yakınlaşmasını sağlayan bir organizasyon olmuştur. Az önce halk oyunları oynanırken dikkatimi çekti. Müziğin ritmine tüm Balkan ülkelerinden gelen diğer sporcularda uyum sağlamışlardı. Bu aynı coğrafyanın insanlarının aynı müzikle coşabildiğini, aynı ruhu yaşayabildiğini gösteriyor. Bu bir yarışma. Bu yarışmanın sonunda elbette bir kazanan olacak. Ama daha yarışma başlamadan önce kazanan bir şey var. Oda dostluk ve kardeşliktir” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, “Balkan ülkeleri arasındaki dostluk, kardeşlik duygularını pekiştiren, toplumlarımız arasında kaynaşmayı sağlayan bu yarışmanın ülkemizde ve Karaman ilimizde düzenlenmiş olması bizim için son derece sevindirici bir husustur. Ülkemizin en ücra köşelerindeki vatandaşlarımıza hizmet götüren PTT böyle organizasyonlarla ülkemizin tanıtımına da katkı sağlamaktadır. Bugün yarışan arkadaşlarımız dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar yaptıkları hizmetlerin sadece içeriğinin değiştiğini, postacılığın zamana yenik düşmediğini, hala sokağımızın, mahallemizin hatta evimizin bir parçası olduğunu göstermektedirler” diye konuştu. 
Karaman Valisi Murat Koca ise, “Yaşadığımız şehir olan Karaman zannederim Balkan ülkelerinde iyi bilinen bir şehir. Çünkü Balkanlardaki Türk izlerini taşıyanların içinde ilk başta Karaman yer almaktadır. O ülkelerde atalarımızın izleri hala sapasağlam duruyor. Bu yarışmaya katılacak olan tüm sporculara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri yürüyüş yarışmasının yapılacağı 1. İstasyon Caddesine geçti. Burada Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Romanya’dan 17 bayan sporcunun katıldığı yarışmanın startını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin verdi. Yarışmalar sonunda 5 bin metre bayanlarda Türkiye’den Yeliz Ayyıldız birinci, Romanya’dan Andrea Arsıne ikinci, Romanya’dan Mihaela Acatrıne üçüncü oldu. Erkeklerde ise Türkiye’den Kadir Çolak birinci, Erdem Vural ikinci, Hanifi Çolakoğlu üçüncü oldu. Takım olarak ise bayanlarda Romanya birinci, Türkiye ikinci, Bulgaristan üçüncü olurken, erkeklerde ise Türkiye birinci, Arnavutluk ikinci, aynı puana sahip olan Kosova ve Bosna Hersek üçüncü oldu.
Karaman’da yapılan 43. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş yarışmasında ferdi ve takım olarak dereceye giren sporculara madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.