Zeytinburnu 6. Cumhuriyet Koşusu bugün koşuldu.

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, bu sene 6. kez gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik kapsamında bin 100 sporcu Cumhuriyet Koşusu’nda yer aldı. 87 yaşındaki en yaşlı yarışmacı Erdoğan Dulda’da 10 kilometrelik yarışı tamamlayan sporcular arasındaydı. Görme engelli vatandaştan, otizmli genç kıza kadar birçok yarışmacının katıldığı etkinlik sonrasında yarışmacılara çay, çikolata ve su ikram edildi.

Cumhuriyet Koşusu’nun en yaşlı sporcusu 87 yaşındaki Erdoğan Dul da, yarışmaya Ankara’dan katıldığını belirterek, "Böyle tertip edilen şeyler çok güzel. Ben aynı zamanda Türkiye’nin en eski lisanslı atletiyim. 87 yaşındayım. Bu zamana kadar birçok müsabakalara katıldım. Ama mümkün olduğu kadar bu spor dalı faaliyetlerini her belediyenin yapmasını istiyorum. Ankara’dan gelip iştirak ettim. Mühim olan 1. olmak değil, sonunculuk da değil. Önemli olan iştiraktir" dedi.

Yarışmacılar koşmaya Zeytinburnu Belediyesi’nin önünden başlayarak, Kazlıçeşme Tren İstasyonu’nun altından devam etti. Zeytinburnu Stadyumu ve Belediye Hizmet Binası’nın önünden geçtikten sonra, Öğretmen Evi, Beştelsiz Kubbeli Camii ve Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nin önünden de geçerek, 58’inci Bulvar Caddesi’ni koşup, Zeytinburnu Belediyesi’nde bitiş çizgisine vardılar. Cumhuriyet koşusunu kazanan yarışmacıya 5 Olimpiyat madalyasına denk olarak altın madalya verildi. Cumhuriyet koşusunu 1. sırada Evans Kiplagat tamamladı. 2. Amos Kibitok ve 3. olarak Sulti Uretimbre bitirdi.