2014 yılında düzenlenen Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda fırtına gibi esen A Milli Güreş Takımları, 2015 yılında Azerbaycan’da organize edilecek Avrupa Oyunları’nın hazırlıklarına Ankara’da start veriyor.

Bu sene içerisinde Finlandiya’da yapılan Avrupa Şampiyonası ile Özbekistan’da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’nda 3 kupa ve 17 madalya kazanan serbest ve grekoromen stil milli güreşçiler, 13-20 Haziran 2015 tarihleri arasında ilk defa Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları’nın çalışmalarına, Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri’nde başlayacak.

18 gün boyunca tecrübeli antrenörler gözetiminde antrenmanlarını gerçekleştirecek toplam 67 sporcu, önümüzdeki sene ay-yıldızlı mayo ile mindere çıkarak Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmayı hedefliyor.

Milli güreşçilerin, Azerbaycan’ın ardından Eylül ayında Amerika’nın Las Vegas şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası’nda boy göstereceğini hatırlatan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, burada Rio Olimpiyatları için kota savaşı vereceklerini ve 2016 yılında tam kadro ile Brezilya’ya gitmek istediklerini dile getirdi.