KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) finalinde karşılaştıkları Galatasaray Odeabank'ın şampiyonluğu hak ederek kazandığını söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada sezonu değerlendiren Avcı, çekişmeli geçen ligde Abdullah Gül Üniversitesi'nin sergilemiş olduğu performansla takdiri hak ettiğini kaydetti.

TKBL'nin play-off finalinde Galatasaray Odeabank ile karşılaştıklarını anımsatan Avcı, "Galatasaray Odeabank'ı şampiyonluğundan dolayı tebrik ediyorum. Hak ederek kazandıkları bir şampiyonluk oldu. Yaptıkları büyük yatırımın karşılığını aldılar" ifadelerini kullandı.

Ligde bu sezon gösterdikleri mücadelenin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Ayhan Avcı, şunları kaydetti:

"Aksayan tek konu ise bence bu kadar kaliteli maçlarda, hepsi birbirinden değerli, tecrübeli hakemlerimizin yönetim tarzları oldu. Tabi ki hatalar olacak, normal ancak onların da kafalarındaki ezberleri değiştirme zamanları gelmiş, bu çok net görüldü. Yani bazen kazanmak için sahada aynı seviyede olmak yetmiyor. Çok daha iyi olmak lazım. Yoksa sonuçlar ortada."

 

-"Ezberleri bozduk"

 

Ayhan Avcı, ligde tarihlerinin en başarılı sezonunu yaşadıklarını anlatarak, "Ezberleri bozduk, finalin adını değiştirdik. Sıra şampiyonluğa adımızı yazdırmaya geldi. Kayseri yönetiminin yıllar süren istikrarlı tutumu ve mental yatırımı, meyvelerini vermeye başladı. Mental diyorum çünkü eğer gelecek sezonlarda da bu seviyelerde olmak istiyorsak bu yarıştaki değerli rakiplerimizle aramızdaki dörtte bir oranındaki bütçe farkını kulüp olarak azaltmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon başında şampiyonluk hedefiyle yola çıkmadıklarını belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Sadece TKBL değil, Avrupa Ligi şampiyonluğu hedefleriyle yola çıkan rakiplerimizin karşısında bizim için şampiyonluk çok daha büyük anlam taşıyordu. Sonuçta rakiplerimiz tarihlerindeki onlarca şampiyonluktan birini daha kazanacaktı. Oysa biz kupayı İstanbul dışına çıkartarak bir tarih yazmayı düşünüyorduk. Ama bu sene olmadı. Bu sezon takımımız, bizleri bir lig şampiyonluğu için çok umutlandırdı."

Yaşadıkları sıkıntı ve şansızlıkları hiçbir zaman mazeret olarak dillendirmediklerini ifade eden Avcı, özellikle basında yeteri kadar ilgi göremediklerini aktardı.