KAYSERİ (AA) - FIBA Avrupa Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale yükselen Abdullah Gül Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı'nda tur sevinci yaşanıyor,

Kulüp sportif direktörü Ahmet Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'a rövanş maçında 71-63 yenilmelerine rağmen ilk karşılaşmayı 11 sayı farkla kazandıkları için yarı finale yükseldiklerini anımsattı.

Beşiktaş gibi bir güçlü takımı elediklerini belirten Bozbey, "Zor maç olacağını biliyorduk, Beşiktaş büyük camia. Elimizdeki maçı az daha veriyorduk. İlk yarıda oynadığımız basketbol bizim için sevindirici ama ikinci yarıdaki basketbol düşündürücü. Rakibimiz ikinci yarı çok iyi mücadele etti. Zor maç oldu ancak turu geçmeyi başardık" diye konuştu.

Kupada hedeflerinin final olduğuna vurgu yapan Bozbey, şöyle devam etti:

"Şanssızlıklarla iki kez kupayı kaybetmiş takımız. Biraz da şans yanımızda olsun, dün ikinci yarıda şans yanımızdaydı. Beşiktaş'ı yenerek, turu geçtiğimiz için çok mutluyuz, bu sonuçla Avrupa'da üçüncü kez yarı finale kaldık. İnşallah final oynamak istiyoruz. Yarı finalde Fransız takımı Bourges ile eşleştik. Rakibimizi yakından tanıyoruz. Güçlü takım, saha avantajları da onlarda. Sonuçta 4 güçlü takım yarı finale kaldı, artık 'iyi kötü takım' diye bir şey yok. Yarı finalde zor bir maç olacak ancak biz zoru seviyoruz."

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde yarın Yakın Doğu Üniversitesi'ni konuk edeceklerini hatırlatan Bozbey, "Oyuncularımız yorgun. Bizi yarın çok zor maç bekliyor. Elimizden geleni yapacağız. 'Avrupa'da ilerliyoruz' diye ligi bırakacak halimiz yok. Bu maç bizim için çok önemli. Yarın taraftarımızdan salonu doldurarak, takıma destek olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.