Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen 2014 yılı Yaz Spor Okulları açılış töreni Kazım Karabekir Spor Salonunda gerçekleşti.

Her yıl 29 Haziran tarihinde yapılan İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları)  açılış töreni bu yılda aynı tarihte Kazım Karabekir Spor Salonunda yapıldı. 

Kazım Karabekir Spor Salonunda düzenlenen törene Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürü Seyfettin Turan, İl Müdürlüğü personeli, antrenörler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş amacı tüm vatandaşlarımızın spor yapmalarını sağlamak,serbest zamanlarını iş ve okul dışında geçiren gençliğin spor alanlarına ve faaliyetlerine yönelmesini sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, yetenekli, başarılı ve gelecek için ümit vaadeden sporcuların tespiti yönünde çalışmalarını yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
'' Bu amaç doğrultusunda Karaman Gençlik Hİzmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzde toplam 23 branşta İl Spor Merkezlerimiz açılmıştır. Açılan il spor merkezlerimizde toplam 26 antrenör ve 3 can kurtaran görevlendirilmiştir. İl Spor Merkezimize bugün itibariyle 1700 'ü aşkın öğrenci müracaat etmiş olup kayıtlarımız hala devam etmektedir. 
Spor barış, kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve kendine güveni geliştirir. Sizlerden Spor Okullarımızda bu doğrultuda hareket etmenizi özellikle bekliyorum.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak İl Spor Merkezlerimizde görevlendirilen antrenörlerimize, cankurtaranlarımıza ve iştirak eden sporcu öğrencilerimize başarılı bir dönem geçirmelerini temenni eder, İl Spor Merkezlerinin Karamanımız için hayırlı uğurlu olmasını diler, bizlerden desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunar, herzaman bizlerle beraber olan değerli basın mensuplarına teşekkür eder saygılarımı sunarım '' dedi.
Tören, spor okullarında eğitim gören öğrencilerin yaptığı taekwondo, karate, judo, güreş, basketbol, voleybol, wushu, tenis, badminton ve okçuluk gösterilerinin ardından sona erdi.