Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Adana Büyükşehir Belediyesi 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, Vodafone İstanbul Maratonu’na rakip oluyor.

Yarı maratona katılacak olan ülkelerin Azerbaycan, Ukrayna, Kenya, Etihopya ve Fas olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, toplam yarışacak sporcuların bin 200 kişiye ulaştığını ve 7’den 70’e her vatandaşın halk koşusu için kayıt yaptırdığını söyledi.

Yarı maratondaki koşulacak parkur, adeta Adana’nın bir şehir turu şekline dönüşeceğini belirten Spor Daire Başkanı Arslan, "Böylelikle markalaşma yolunda hızla ilerleyen ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlamış olacağız" dedi. Yarı maraton statüsünde tüm dallarda toplamda 144 bin TL ödülün dağıtılacağı Adana Büyükşehir 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nda bugüne kadar yapılan tüm atletizm yarışmalarında dağıtılan en büyük ikramiye olarak dikkat çekiyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, önümüzdeki yıllarda bu organizasyonun daha büyük ölçekte yapılması için görüşmelerin şimdiden başlatıldığını belirterek, "İstanbul’da yapılan maratona rakip olan 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu hem Adanamız hem de Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise sporu tabana yaymak için tüm imkanları seferber ettiklerini, 4 Ocak 2015’te yarışacak sporculara başarılar dilediğini söyledi.