Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Afyonkarahisar Temsilcisi Nadir Güzbey, 1. ve 2. Lig takımları ile birlikte bazı tabancı ülke takımlarının kamp için kenti tercih etmelerinin en büyük nedeninin tesislerin kalitesi ve rakım avantajı olduğunu kaydederek, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan da “pro lisans” konusunda destek beklediklerini belirtti.

Önceki yıllar ile birlikte bu yılda 1. ve 2. Lig takımlarının bir çoğu yeni sezon hazırlıkları için kamp döneminde yine Afyonkarahisar’ı tercih ettiler. Ümraniyespor, Balıkesirspor, Denizlispor, Manisaspor gibi 1. Lig takımları Afyonkarahisar’da kampa girerken ilerleyen dönemlerde bir çok takımın daha kente geleceği öğrenildi. Kamp dönemlerinde takımların Afyonkarahisar’ı tercih etmeleri konusunda İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarında bulunan Güzbey, kentteki tesislerin ve sahalarının zeminlerinin kalitesinin çok iyi olmasının Afyonkarahisar’ı odak noktası haline getirdiğini söyledi. Güzbey, “Bizi ilimizdeki sporun gelişmesi anlamında çok memnunuz. Bu ilimize yapılan sportif tesislerin yatırımlarının arttırılması, yatırımların olması diğer illerin 1. ve 2. Lig ile birlikte Süper Lig takımlarının Afyonkarahisar’ı tercih etmelerinin en büyük sebebi. Tercih sebeplerinin başında alt yapı geldiği gibi aynı zamanda takım kafilelerinin konakladığı oteller ile antrenmanların yapılacağı sahaların bir birlerine mesafesi yaklaşık 5 dakika. Bu kamp yapacak hocaların arayıp da bulamadığı en büyük imkanlardan birisi. Bunun yanında tesislerin zemini ve kalitesi çok çok güzel. Afyon’un konum itibari ile ortada olan bir kent olması takımların kendi illerinden buraya gelmesi çok avantajlı. Afyon rakım itibari ile de çok elverişli. Spor otoritelerinin kamp yapmak için uygun bulduğu bir rakımda. Otellerin kaliteleri diğer kamp yapılan illerdeki otellerin kalitelerinden çok çok daha iyi durumda. Bunun yanında fiyat olarak iyi” diye konuştu.

“Afyonkarahisar’ın önümüzdeki 5 yıl içerisinde ben inanılmaz bir noktaya geleceğine inanıyorum”

Afyonkarahisar’da sporun ilerleyen dönemlerde daha fazla gelişeceğini vurgulayan Güzbey açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bizim en büyük beklentilerimiz arasında 1. ve 2. Lig takımları ile Süper Lig takımlarının da Afyonkarahisar’a gelmesi. Süper Lig takımlarının kentimize gelmesi hem sporun gelişmesi hem de gençlerin spora olan eğilimlerinin artmasına çok büyük etkiler sağlayacak.

Sporun gelişmesi adına başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban büyük katkılar sağlıyor ve elini taşın altına koyuyor. İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve Afyonkarahisar Valiliğimizde spor için gereken hassasiyeti gösteriyor. İlerleyen yıllarda tıpkı geçmişte olduğu gibi İtalyan, Yunan ve İskandinav ülkeleri takımlarının geleceği ve Süper Lig takımlarının da olduğu turnuvalar planlanıyor. Afyonkarahisar’ın önümüzdeki 5 yıl içerisinde ben inanılmaz bir noktaya geleceğine inanıyorum ama doğru zamanda doğru hamleler yapılması gerekiyor.”

“Bu konuda bakanımıza büyük görev düşüyor”

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından üye ülkelerdeki futbol antrenörlerine verilen “pro lisans” konusuna da değinen ve bu konu da sporun gelişmesi adına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndna destek beklediklerini dile getiren Güzbey, “Süper Lig takımlarının gelmesi konusunda ‘pro lisans’ ile ilgili bakanımızdan ricamız var. Bu sene başka bir ilde yapıldı. Önümüzdeki yıl Afyonkarahisar’da yapılması takımların buraya daha fazla gelmesini sağlayacaktır. Bu konuda bakanımıza büyük görev düşüyor. Belediye başkanımız Burhanettin Çoban’a ve İGM Başkanı Salih Sel’e gittiğimiz her talepte ellerinden geleni yapıyorlar spor adına. Önceki valilerimize yine aynı bizleri hiç geri çevirmedi şimdiki valimizin de gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Bu yıl geçmiş yıllara göre çok daha hareketli ve renkli bir sezon geçireceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Güzbey, açıklamasında son olarak kentin spor ile tanıtılması noktasında fedakarca görev yapan spor muhabirleri ve basın kuruluşlarına da teşekkür etmeyi imal etmedi.