KAYSERİ (AA) - Kadınlar Basketbol Ligi'nin 7. haftasında sahasında Orduspor'u 88-70 yenerek ligin zirvesine yerleşen Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ Spor) liderlik sevinci yaşanıyor.

Kulüp sportif direktörü Ahmet Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde geride kalan 7 haftada 6 galibiyet, 1 mağlubiyetle zirvede yer aldıklarını belirtti.

Orduspor'u mağlup ederek, ligde üst üste 5. galibiyetlerini aldıklarına dikkati çeken Bozbey, şöyle devam etti:

"FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde oynadığımız çok önemli bir maçın ardından Orduspor ile karşılaştık. Önemli galibiyetlerin ardından sıkıntı yaşayan bir kulübüz. Buna rağmen dünkü maçı da iyi bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. İyi bir mücadelenin ardından rakibimizi mağlup etmeyi başardık. Bu galibiyet bizi liderliğe taşıdı. Ligde 7. hafta sonunda liderliğe yükselmenin sevincini yaşıyoruz."

Hedeflerinin zirvedeki yerlerini korumak olduğunu aktaran Bozbey, "Sadece, ligde bir galibiyeti bulunan Adana BOTAŞ'a yenildik. O maçı da uzatmalarda kaybetmiştik. Gönül isterdi ki namağlup lider olalım ama olmadı, yine de zirvenin sahibi biziz. Lider olarak da götürmek istiyoruz. Daha çok zor maçımız var. Bizi çok zor bir aralık ayı bekliyor. Aralık ayını başarılı geçersek yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.