KAYSERİ (AA) - Basketbolda Avrupa kupalarında geride kalan sezonlarda şampiyon takımları yenen Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Spor), bu sezon da geçen yılın FIBA Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonu USK Prag'ı ve finalisti UMMC Ekaterinburg'u mağlup etti. 

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 2011-2012 sezonunda ikinci turda, bir önceki sezonun şampiyonu Elitzur Ramla'yı, 2012-2013 sezonunda çeyrek finalde, 2012'de finalde kaybettikleri Dinamo Kursk'u eleyen AGÜ Spor, tarihinde üçüncü kez mücadele ettiği Avrupa Ligi'nde de başarılı sonuçlara imza atıyor. 

Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda bulunan Kayseri temsilcisi, ilk maçında geçen yılın şampiyonu USK Prag'ı 72-68, ikinci haftada geçen sezon FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalisti Castors Braine'ı 60-56'lık skorla geçti. Üçüncü haftada Tango Bourges Basket'e 63-57 mağlup olan, dördüncü hafta mücadelesinde Spar Citylift Girona'yı 79-69 yenen Kayseri temsilcisi, beşinci maçında Nadezhda karşısında 68-61'lik yenilgi yaşadı. 

Abdullah Gül Üniversitesi, gruptaki altıncı maçında, karşısına namağlup çıkan lider UMMC Ekaterinburg'u, 14 sayı farkla 68-54 yendi. Kupada 2003 ve 2013'te şampiyon olan Rus ekip, geçen sezon ise final oynamıştı. 

 

 

- "Destansı bir galibiyet aldık"

 

AGÜ Spor Sportif Direktörü Ahmet Bozbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak çok önemli bir galibiyete imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AGÜ Spor'un büyük bir takım olduğunu vurgulayan Bozbey, "Bu takımla ne kadar gurur duysak azdır. Sezon başında da geçen yılın şampiyonu USK Prag'ı deplasmanda mağlup etmiştik ancak bu galibiyet hepsinden daha anlamlı" diye konuştu.

Galibiyette emeği geçen herkesi tebrik eden Bozbey, şöyle devam etti:

"Yıldızlar topluluğu olan Avrupa'nın tek namağlup takımını yendik. Bütçesi bizim takımın çok çok üzerinde. Yıldızlar topluluğunu 14 sayı farkla yenmek saygı ve gurur duyulması gereken bir durum. Destansı bir galibiyet aldık. Artık bütün Avrupa basketbol camiası AGÜ Spor'a saygı duyuyordur. İnşallah bu galibiyetlerin devamı gelecek. Bu maçla kalmayacak. Bu takımı 14 sayı farkla yenmek, 54 sayıda tutmak her yiğidin harcı değil. Son periyotta 6,5 dakika sayı atamadılar. Yani müthiş bir iş başardı takımımız."