AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, PTT 1. Lig’de Elazığspor ile Giresunspor arasında oynanan maçın hakem hatası nedeniyle Elazığspor aleyhine sonuçlandığını belirterek, MHK’nin hakem hatalarının önünü alamadığını söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Türk futbolundaki hakem hatalarına değinen ve Elazığspor ile Giresunspor arasında oynanan müsabakada hakem hatası nedeniyle hem 3 puanın hem de emeklerin kaybedildiğini belirten Şuay Alpay, hakem hataları sorununun masaya yatırılması gerektiğinin altını çizdi.

“AÇIK BİR HAKEM HATASI”

PTT 1. Lig’in 12. haftasında Giresunspor’u evinde ağırlayan Elazığspor’un hakem hatası nedeniyle yenildiğini vurgulayan Şuay Alpay, “Elazığspor - Giresunspor maçında ciddi bir hakem hatasıyla, hakemin yakın olduğu bir yerde elle oynama oldu ve golle biten bir sonuç oldu. Bu açık hakem hatasının golle bitmesinin yanında Elazığımız’ın aleyhine bir sonuç doğurdu” dedi.

“ACİL BİR ÖZÜR, AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Hakem hatalarının sadece PTT 1. Lig’de değil Süper Lig’de de yaşandığını ifade eden Alpay, futbolun değil hakem hatalarının öne çıktığını kaydetti. Alpay, “Merkez Hakem Komitesi bu konuda zaman zaman durumu idare edecek açıklamalar yapıyor. MHK hakem hatalarının önünü alamıyor. Hakem hataları açık hak ihlallerine dönük bir sonucun ortaya çıkmasına seyirci kalmış oluyor. Bizim endişemiz Türk sporunun geleceği, Türk hakemliğinin geleceği ile alakalıdır. Türk hakemliğinin ve Türk sporunun geneli itibariyle masaya yatırılmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Hakem hataları art arda geliyor ve can yakıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Biz MHK’nın ve federasyonun bu konuda bir acil çağrı yapması gerektiğini, hakem hatalarının ve futbolla alakalı talihsiz sonuçların tekrar etmemesi için süratle tedbir alınması gerektiğini, MHK ve TFF’nin acil bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyoruz. Biz hem futbol hakemliğinin hem Türk futbolunun geleceğinin tartışıldığı bir spor şurasının toplanması için bir mekanizmanın çalıştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Hakem hatalarının ligin kaderini etkileyecek noktalara gittiği çok açıktır. MHK buna seyirci kalmaktadır. Acil bir özür, açıklama bekliyoruz” diye konuştu.