Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Akhisar Belediyespor, normal süresi 1-1 biten maçta, Spor Toto 3. Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u uzatmalarda bulduğu gol ile 2-1 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Maçta rakibin direnciyle karşılaştık. Kolay gibi görünen maç zor alındı. Rakibin direnci sahaya yansıyınca alt ligde olmasına karşılık kendini ifade etmek için bir güdüye kapılıyor ve bu güdü onu güçlü kılıyor. Biz penaltıları kaçırınca bu güçleri arttı. İki üç gün önce zor bir maç oynamış olmamıza rağmen gruplara kaldık. Gruplara katılmak bizim için avantajlar sağlayacaktır” dedi.

Akçay, hafta sonu Trabzonspor maçı için de fiziksel gücü kuvvetli bir ekibe karşı oynayacaklarını belirterek, galip gelmek istediklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR CEPHESİ

Zorlu bir maç geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Taşkın Güngör, iki takım açısından da güzel bir karşılaşma olduğunu söyledi. Zaman zaman hakem kararlarının eşit olmadığını kaydeden Güngör, şöyle konuştu:

“Maçı her iki taraf da alabilirdi. Her ne kadar 3. lig takımı olsak da oyun oynamaya dayalı bir felsefemiz var. 9 günde 4 maç yapmamız bizi zorladı. Sporcularımızın 120 dakika gösterdiği performanstan dolayı tebrik ediyorum. Bizim ana görevimiz ligde istediğimiz noktaya gelmek. Akhisar Belediyespora başarılar diliyorum.”