Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında deplasmanda Trabzonspor’a konuk olacak olan Akhisar Belediyespor’da hazırlıklar başladı.

Ligde uzun süredir galibiyet hasreti çeken Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor, kupada moral depolamayı hedefliyor. 18 Aralık Perşembe günü Trabzonspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya gelecek olan yeşil-siyahlılar, bir günlük iznin ardından Akhisar Yılmaz Atabarut Tesisleri’nde ilk antrenmanına çıktı. Taktik ağırlıklı geçen çalışmalara, hafif sakatlığı bulunan kaleci Oğuz Dağlaroğlu katılmazken, Gençlerbirliği maçında sakatlanarak oyundan çıkan Ahmet Cebe de takımdan ayrı çalıştı.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan takım kaptanı Bilal Kısa, "Uzun süredir galibiyet alamama gibi bir sıkıntımız var. İçeride oynadığımız son 3 maçta önce öne geçip daha sonradan beraberlikle ayrıldığımız müsabakalardı. Bunlar bizi gerçekten çok üzdü. İkinci golü bulmamız gerekiyor demek ki, ya da daha dikkatli olup 1-0’ı korumamız gerekiyor. İyi yerlerde olmamız gerekirken şuan orta sıralardayız ve alt taraf da bize yaklaşmaya başladı. Taraftarlarımızı da üzdüğümüz için sıkıntılıyız. Şimdi önümüzde Trabzon ile oynayacağımız bir kupa maçı var. Oradan inşallah puan ya da puanlarla ayrılıp kupada da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Ancak ondan da önemlisi hafta sonu da Beşiktaş ile ligde bir maçımız var. Beşiktaş çok formda. Deplasmanda büyük takımlara karşı galibiyetimiz yok. İnşallah bu şansızlığımızı da kırmak istiyoruz. Beşiktaş maçında da iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Uzun sakatlık sürecinin ardından Gençlerbirliği maçında son dakikalarda oyuna dahil olan hücum oyuncusu Kenan Özer de tekrar takıma döndüğü için mutlu olduğunu dile getirdi. Özer, "Uzun zaman sonra kısa süre de olsa sahada olmak benim için sevindiriciydi. Arkadaşlarımla olmak çok iyiydi. Sakatlık her futbolcu için kötü bir durumdur. İyileştim artık, bundan sonra takımlayım. Hocam görev verdiği sürece göreve hazırım. İnşallah Trabzon maçında kupa müsabakasında ilk 11’de başlayacağım. Allah’ın izniyle orada kazanıp sonra Beşiktaş maçı var. Sonuçta 2 zorlu bir maçımız var” diye konuştu.

Takımın son haftalardaki düşüşüne de değinen Kenan Özer, “Son dakikalarda bireysel ve basit hatalardan yediğimiz goller var. İçerideki maçlarda öne geçiyoruz ama bunu koruyamıyoruz. Bu skor korumada bir sıkıntımız var ve onu da düzelteceğiz” şeklinde konuştu.

Sezon başında Trabzonspor’dan transfer edilen Kadir Keleş ise şans faktörünün yanlarında olduğunda güzel günleri göreceklerini kaydetti.