Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig`in 15. haftasında yapacakları maç ile birlikte 7. kez karşı karşıya gelecekler.

Geride kalan karşılaşmalarda iki ekibinde 2’şer galibiyeti bulunurken, 2 maçta da eşitlik bozulmadı. Maç öncesi istatistiklerde eşitlik görülüyor.

Çaykur Rizespor’un attığı 6 gole, Ege temsilcisi 7 golle karşılık verdi. 2010 yılında ilk kez karşı karşıya gelen ve iki takımın 0-­0 beraberliği ile başlayan 5 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 6 maçta tarafların birbirlerine üstünlük sağlayamadıkları gözleniyor.

Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor arasında Akhisar’da yapılan maçlardan birini ev sahibi takım kazanırken ikisini deplasman takımı kazandı.

İki takım 2011­2012 sezonunda PTT Lig’de oynadıkları ligin son maçında Süper Lig’e çıkmak için final karşılaşmasına çıkmışlardı. Bu maçı deplasman takımı Akhisar Belediye 2­1 kazanarak Süper Lig’e direk yükselmişti. O sezon play­ Off’ta mücadele eden Rize temsilcisi Süper Lig sevincini bir sonraki seneye bırakmıştı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında yarın 16.00’da Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak olan maçı Fırat Aydınus yönetecek.