NİĞDE (AA) - Niğde'nin Çamardı ilçesinde düzenlenen Aladağlar Ultra Sky Trail koşusunun startı verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi önünde başlayan yarışmaya 11'i yabancı 160 sporcu katıldı.

Yarışma, sporcuların deniz seviyesinden bin 500 metre yükseklikten koşmaya başlayarak 3 bin 723 metre yüksekliğindeki Emler Zirvesi'nden geçtikten sonra yine aynı noktada buluşmasıyla sonlanacak.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) gibi arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin yer aldığı 90 kişi parkurlarda görev aldı.

Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez Niğde'de gerçekleştirilen Aladağlar Ultra Sky Trail yarışmasının 45 kilometrelik parkurdan oluştuğunu belirterek, kentin böyle bir organizasyonla anılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yarışmaya 160 sporcunun katıldığını aktaran Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

"Sporcularımız 3 bin 723 metre irtifada koşacak, bunların içerisinde uluslararası, tam profesyonel, amatör ve doğa sever sporcularımız var. Niğdemiz için ilk defa düzenlenen bir etkinlik, ancak ilk olmayacağını şimdiden görebiliyorum. Buradaki sporcularımızın, yöre halkının bu işi sahipleneceğini ve önümüzdeki yıllarda da benzeri etkinliklere Niğde, Çamardı ve Demirkazık olarak devam edeceğimizi umuyorum."

Etkinliğin aynı zamanda Niğde'nin coğrafyasının alternatif spor dalları için uygunluğunun göstergesi olduğunu vurgulayan Yüksel, bundan sonraki yıllarda da benzer şekilde organizasyonlara sıklıkla ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Yüksel, katılımcılara başarı dileyerek, sporcuların zorlu parkuru sorunsuz bir şekilde tamamlamalarını diledi.