NİĞDE (AA) - Aladağlar Ultra Sky Trail Koşusu, Niğde'nin Çamardı ilçesinde yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi önünden başlayan 45 kilometrelik parkurda sporcular, Çelikbuyduran, Direktaş, Maden Yayla ve Pınarbaşı bölgelerinden geçerek, yeniden merkez önünde yarışı tamamladı. Yarışa katılan 11'i yabancı 160 sporcudan 111'i verilen 12 saat içinde bitiş noktasını görebildi.

3 bin 723 metre yüksekliğindeki zorlu parkuru erkekler 40 yaş üstü kategorisinde İranlı sporcu Davood Shirkhani birinci, Kemal Kukul ikinci, Derya Duman ise üçüncü olarak tamamladı.

Erkekler 40 yaş altında ise Soner Büyükatalay birinci, İranlı Ashkan Almasi ikinci ve Aykut Çelikbaş üçüncülük elde etti.

Kadınlar 40 yaş üstünde Muazzez Özçelik birinci, Aylin Savacı Armadar ikinci, Bakiye Duran ise üçüncü oldu.

Kadınlar 40 yaş altında da Banu Aysolmaz birinci, Caterina Scaramelli ikinci, Elena Polyakova da üçüncülük elde etti.

Erkekler 40 yaş üstünde ikincilik elde eden Kemal Kukul, yarışmayı asker selamı vererek tamamladı ve Türk bayrağı açtı.

İranlı yarışmacı Shirkhani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 4-5 kez yarışmaya katıldığını, temmuz ayında da Norveç'te yarıştığını söyledi.

Aladağlar parkurunda zorlandığını belirten Shirkhani, "Daha önce 4 bin 400 metre yüksekliğe çıkmıştım zordu, fakat burada hava çok sıcak olduğu için daha zor oldu. Diğer parkurlara göre daha doğal bir maraton. Kendimi test ediyorum. Birincilik, madalya, önemli ama en önemlisi yarışı bitirebilmekti. Eğlenmek için koşuyorum" ifadelerini kullandı. 

Kemal Kukul da Türkiye'nin en zor parkurunu geçebilmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederek, "İyi bir netice alabilmeniz veya yarışı bitirebilmeniz için ciddi bir antrenman gerekiyor. Başarabilmeniz için zoru seveceksiniz, yorgunluğu seveceksiniz. Biz yorgunluğu ve zoru sevdiğimiz için inatlaşıyoruz ve başarıyoruz" diye konuştu.