24-27 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Puanlı Yol Bisikleti 2. Ayak Yarışları nefes kesti. İlk gün yapılan 84 kilometrelik yarışlarda parkurun ağırlığı dikkat çekti. 84 kilometrelik parkurda yaklaşık 30 kilometre tırmanış olması sporcuları bir hayli yordu. Zorlu geçen parkur sonunda genç bayanlar kategorisinde Karaman Performans Spor Kulübünden Fatma Sezer 1. olurken, yine Karaman’dan Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Selver Sezer 2. olma başarısı gösterdi. 84 kilometrelik zorlu parkurda 3.’lüğü ise Yeşil Giresun Belediye Spor sporcusu ve Türkiye Olimpiyat Merkezi sporcusu Dala Nur Bayraktar aldı.
Aynı parkurda yapılan ve büyük bir çekişmeye sahne olan büyük bayanlar yarışlarında ise Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Semra Yetiş 3. olma başarısı gösterirken, 1.’liği Alanya Aldosk kulübünden Ayşe Çakır, 2.’liği ise yine aynı kulüpten Mesude Şenol kazandı. Yarışmada yaşanan en heyecanlı bölüm ise Karaman bisiklet sporcusu Semra Yetiş’in sürekli teknik arıza sorunu yaşaması sebebi ile üç kez bisiklet değiştirmesi oldu.
Şampiyonanın ikinci günü yarışlar 11 kilometrelik bir parkurda 6 tur üzerinden toplam 66 km olarak yapıldı. Zorlu geçen parkurda 1.5 kilometrelik %15 eğimli bir tırmanışın 6 kez Karamanlı bisikletçiler tarafından çıkılması şampiyonaya damga vururken, Karamanlı sporcular hariç bütün sporcuların eksik tur ile tamamladığı yarışlar Karamanın kürsü kapatması ile sonuçlandı. İkinci gün yarışları sonunda genç bayanlar kategorisinde Karamanlı bisikletçiler kürsü kapatırken Performans Spor Kulübü’nden Fatma Sezer 1’inci, Gençlik ve Spor Kulübünden Selver Sezer 2’inci ve yine aynı kulüpten İrem Ceren Akan 3’üncü olan sporcular oldu. Aynı parkurda yapılan büyük bayanlar yarışında ise Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Semra Yetiş 1’inci olma başarısı gösterdi.
Şampiyonanın üçüncü günün de ise şehir içi kriteryum yarışları yapıldı. 34 kilometre üzerinden yapılan yarışlar Karamanlı bisikletçilerin gösterisi ile son buldu. Karamanlı bisikletçilerin kürsü kapattığı yarışlarda 1.’ligi Gençlik ve Spor Kulübü’nden Kader Şahin, 2.’liği yine aynı kulüpten İrem Ceren Akan, 3.’lüğü ise Performans Spor Kulübü’nden Fatma Sezer elde etti. Büyük Bayanlar kategorisinde ise birinciliği Karamanlı bisikletçi Semra Yetiş elde etti.
Üç gün boyunca devam eden şampiyonada Karaman bisiklet takımının büyük bir başarıya imza attığını belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Bisikletçilerimizin bu büyük başarısı bizler için sürpriz olmadı. Daha önce yapılan yarışlarda Karamanlı bisikletçilerimizin artık Türkiye’de bir marka haline geldiğini gururla dile getirmiştik. Başarılı sporcularımız bizleri yine yanıltmayarak 3 gün boyunca devam şampiyonada 5 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 11 madalya alarak yeni bir başarıya daha imza attılar. Bunun yanında Genç Bayanlar kategorisinde takım 1.’si Karaman Gençlik Spor Kulübümüz olurken, 2. ise Karaman Performans Spor Kulübümüz oldu. Büyük Bayanlarda ise Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımımız 2. olma başarısı gösterdi. İlimize madalyalar kazandıracak sporcularımızın yetişmesinde emek harcayan antrenörlerimize ve azimle çalışan sporcularımıza teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.”