UEFA Şampiyonlar Ligi’nde, deplasmanda Borussia Dortmund maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, bütün bu olayların Alman polisinin dikkatsizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda Almanya temsilcisi Borussia Dortmund maçında sarı-kırmızılı taraftarların sahaya attığı meşale yüzünden Galatasaray yönetimi UEFA’ya savunma verdi.

UEFA’ya verilen savunanın ardından Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

“HEM GALATASARAY HEM DE TÜRKİYE CİDDİ ŞEKİLDE YARA ALDI”

Galatasaray taraftarlarının kendilerine her zaman destek olduklarını belirten Abdurrahim Albayrak,” Ben bu olayları çıkartanların Galatasaray taraftarı olduğuna inanmak istemiyorum. Hem Galatasaray hem de Türkiye ciddi şekilde yara aldı. Ben koşarak tribünlere gittim. O taraftarın hiç birisi İstanbul’dan gelen taraftarlar değildi. Ben Alman polisine seslenmek istiyorum. Maçtan önce polis kontrolünden o malzemeler nasıl geçti. Özellikle Almanya gibi bir ülkede bunların olması şaşkınlık oluşturuyor. İnsanı düşündürüyor. Zaten emniyet, güvenlik zafiyatı vardı. Bizim futbolcularımıza da ciddi bir saldırı oldu. Ona da çok üzüldük. Onların güvenlikleri tarafından bizim futbolcularımıza laflar söylendi. Üzücü laflar söylendi. Bunları UEFA’da not aldı. Biz ikinci golü yediğimiz zaman bizim futbolcularımız tribünleri yatıştırmaya gitmişti. Bunu da göz önüne almalılar. Bizi kendi taraftarlarımız üzdü. UltraAslan olayların yatışması için caba sarf etti. Bir türlü kendilerini duyuramadılar. Bütün bu olaylar Alman polisinin dikkatsizliğinden kaynaklanıyor. Alman polisini daha önceden uyarmamıza rağmen böyle bir olay oldu” dedi.

DÜRÜST: “ARTIK UEFA’NIN VERDİĞİ KARARI BEKLEYECEĞİZ”

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst, istenmeyen olaylar olduğunu ifade ederek, “Bunun ile ilgili savunmamızı dün akşam itibari ile gönderdik. Bunun içinde olan bizim oraya taraftar götürmediğimizdir. Ve maç sabahı yaptığımız toplantıda tedbir alınması gerektiğini bir takım duyumlar aldığımız da söyledik. Bizim hukukçularımız tam anlamı ile bir savunma yaptılar. Artık UEFA’nın verdiği kararı bekleyeceğiz. Bunlar takıma zarar veriyor. Hem maddi hem de manevi olarak. İnşallah bizi üzmeyecek bir kararla karşılaşırız” yorumunu yaptı.

Basın mensuplarının, ‘özel bir tedbir alınamaz mı?’ sorusuna ise Dürüst, “Bizim orada özel tedbir olarak ise taraftarlarımız ile konuşup yapacakları olayların bize zarar vereceğini söylemek stada biz hakim değiliz. Maç toplantısında ise gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyebiliriz. Onun dışında fazla da yapabileceğimiz bir şey yok. Sizin aracılığınızla bu tür olayların bütün takımlara zarar verdiğini söyleyebiliriz. İnşallah taraftarımız o heyecana kapılmayacak” diye cevap verdi.