ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, fanatik Fenerbahçe taraftarı Ramiz Şengül'ün (30), hayranı olduğu eski futbolcu Alex de Souza'nın adını verdiği oğlu "Engincan Aleks"in birinci yaşı kutlandı.

Özel bir firmada muhasebecilik yapan Ramiz Şengül ve ev kadını Didem Ersoy Şengül (28) çifti, 2004-2012 yıllarında Fenerbahçe'de forma giyen Alex de Souza'nın adını verdikleri bebeklerinin bir yaşına girmesinin mutluluğunu yaşıyor.

Baba Şengül, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğullarının vatana, millete ve Fenerbahçe'ye hayırlı bir evlat olmasını diledi. 

Çocuklarının doğumuyla nüfus cüzdanına ismini "Alex" olarak yazdırdıklarını anlatan Şengül, şöyle konuştu:

"Daha sonra 'x' harfiyle ilgili sorun olması nedeniyle mahkeme kararıyla isim değişikliğine gidildi. Harf değişikliğiyle 'Aleks' olarak düzeltildi. İleride olacak bir yasa değişikliğiyle tekrar değiştirme hakkım doğabilir. Sonuç olarak Alex'in tam adı 'Alexander', 'ks' olarak değişmesi de bizi pek üzmedi. İnşallah Alex gibi güzel, başarılı bir futbolcu, saygılı, düzgün bir insan olarak futbol camiasına da adım atar. Tek temennimiz bu."

Şengül, oğlunun adını Aleks koymalarından dolayı gerek ailesinden gerekse yakınlarından olumlu ya da olumsuz tepkiler aldıklarını bildirdi.

Çocuğunun adını "Aleks" koyma hayalini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Şengül, "Alex, futbolu bıraktı. Türkiye'ye dönmesini diliyordum ama kendi programları, planları şu anda o yönde değil ama mutlaka Türkiye'ye gelecektir. İnşallah bizlere de o anı yaşatacaktır. Karşılaşacağız inşallah" ifadesini kullandı.

Ramiz Şengül, doğum günü hediyesi olarak Fenerbahçe forması hediye ettiği bebeğiyle bu sezon sarı-lacivertli takımın bir maçına gitmek istediğini sözlerine ekledi.

Didem Ersoy Şengül ise evlat sahibi olmanın çok güzel bir duygu olduğuna dikkati çekerek, "Babası, büyüdüğünde Fenerbahçe'de oynamasını çok istiyor. İleride ne gerçekleşir, ne olur bilmiyorum ama inşallah babasının hayali de gerçek olur. Allah ona uzun ömürler versin. hayırlı evlat olsun. Tek temennim bu" diye konuştu. 

Daha sonra Şengül ailesi, bebeklerinin doğum günü pastasını kesti.