KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Talas ilçesindeki Ali Dağı'nın, 2017 yılında düzenlenecek Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına ev sahipliği için aday gösterildiği bildirildi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ali Dağı'nın yamaç paraşütü için dünyanın en iyi noktalarından biri olduğunu belirtti.

Yamaç paraşütünde 11 yılda 2 dünya, 2 dünya test, 3 Türkiye ve 5 Ali Dağı şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Palancıoğlu, bu yarışlara dünyanın birçok bölgesinden pilotların katıldığını ifade etti.

 

- "Şampiyonanın ev sahipliğini yapmaya biz daha yakınız"

Ali Dağı'nın artık dünya markası haline geldiğini belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Yönünü turizme çeviren Talas, hava sporlarında da şehrimizin turizmdeki payına katkı sağlıyor. Hem yüzlerce yarışmacı şehrimize geliyor hem de yarışmalarla şehrimizi dünyaya duyuruyoruz. 2017 Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasının ev sahibinin belirleneceği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 18-22 Şubat tarihlerinde yapılacak oylamaya 6 kişilik ekiple katılacağız. Dünya şampiyonasının belirleneceği oylamaya Türkiye ile 7 ülke katılacak. Oylama öncesi Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun yaptığı ankette öndeyiz. Türkiye, ankette şimdiye kadar yüzde 52-53 oranında yer alırken, en yakın rakibimiz İtalya yüzde 35-40'larda yer alıyor. Şampiyonanın ev sahipliğini yapmaya biz daha yakınız."