KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Torku Konyaspor'un başkan yardımcısı Kerem Öten, mücadele ederek, kenetlenerek ve egolardan sıyrılarak alt sıralardan kurtulacaklarını söyledi.

Öten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu sahalarında Rönesans TED Ankara Kolejliler'e 100-95 yenildiklerini anımsattı. Sahalarında kaybetmemeleri gereken bir maçta yenildiklerini belirten Öten, haftalardır talihsizlikler yaşadıklarını belirtti.

Ligde 26 puanla 14. sırada yer aldıklarını hatırlatan Öten, şöyle devam etti:

"Alt sıralardan, mücadele ederek, kenetlenerek ve egolarımızdan sıyrılarak kurtulacağız. Eğer egolarını bırakamayacak olan varsa onlardan ayrılacağız. Torku Konyaspor şu anki durumundan kurtulacaktır. Sezon başındaki tempomuza geri dönerek, işimize bakarak ve söz değil icraat yaparak bulunduğumuz konumdan kurtulacağız."


- "Maç oynanmadan kazanılmıyor"

Maçlarda genellikle son dakikaları iyi oynayamadıklarına dikkati çeken Öten, şunları kaydetti:

"Pes etmemeyi yeniden öğreneceğiz. Moral bozukluğuna düşmek yok. Önümüzde çok kritik maçlar var. Bu müsabakaların hepsini kazanabiliriz. 10 galibiyet ligde kalmaya yetecektir. Bunu elde edecek güce sahibiz. Hiçbir maç oynamadan kazanılıp kaybedilmiyor. Bizim düşüncemiz bu yönde. Her şartta takımımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz."


- "Plisnic performansını gözden geçirsin"

Öten, son oynanan Rönesans TED Ankara Kolejliler maçında yabancı basketbolculardan Bremer, Reynolds ve Jefferson'un çok iyi mücadele ettiğini dile getirdi.

Yerli oyunculardan ise Burak Selen, Merthan Mutlu, Pastal ve Doğukan Sönmez'in iyi oynadığını aktaran Öten, şöyle konuştu:

"Aynı düşünceleri Tucker ve Plisnic için söyleyemeyeceğim. Son maçlarda Clay Tucker ve Vanja Plisnic hiçbir şekilde mücadele etmedi. Hem hücum hem de savunma anlamında sahada takıma zarar veriyorlar. Tucker ile yollarımızı ayırdık. Plisnic'in de performansını gözden geçirmesi lazım. Eğer düzelmezse, biz onun performansını gözden geçireceğiz."

Yeni transferlerden Byron Mullens'ın zamana ihtiyacı olduğuna işaret eden Öten, sakatlanan Sean Wiliiams'ın ise yaklaşık 2 hafta sonra sahalara dönmesini beklediklerini bildirdi.