Başarıları ile Türkiye Bisiklet Sporunda söz sahibi olan Karaman ili 21013 sezonunda da büyük başarılara imza atmayı bildi.

Alanya’da yapılan Sezon Sonu  Kulüplerarası Puanlı Bisiklet yarışları ile Türkiye dereceleri sahiplerini buldu.

Ocak ayında Mersin ilinde yapılan yarışlar ile başlayan 2013 sezonu zorlu mücadeleleri ile dikkat çekti. Performans spor Kulübü Yıldız Bayan sporcularımız sezonunu Türkiye 1. si olarak, karaman Gençlik ve Spor Kulübü usta Erkek Takımı sezonu Türkiye 2. si olarak ve karaman Belediye Spor Büyük Erkek Takımı sezonu Türkiye 3. olarak tamamlamışlardır. Bisiklet İl temsilcimiz ve Bisiklet Antrenörümüz Barış ÜNLÜ; Karaman performans spor kulübü Bayan Bisiklet takımımız Aybike ÜNLÜ, Selver SEZER, Fatma SEZER ve Saliha SEZER’den oluşmaktadır. Takımımız zorlu bir mücadeleden sonra 1. olmayı başarmıştır. Gençlik ve Spor Kulübü  Usta Erkek takımımız Barış ÜNLÜ, Mesut TEKİN, Özgür ÖZKAN, devrim ARDIÇ ve Abdullah TÜRKMEN’den oluşmaktadır.

Gençlik ve Spor Kulübü Usta Erkek Takımımız Alanya yarışlarına giderken sıralamada 1. sırada bulunmakta idi. Ancak yarışlar sırasında meydana gelen üzücü kazalar ve kazalara bizim sporcularımızın da karışmaları puan hesaplarımızı bozmuş ve Bolu Gençlik ve Spor Kulübünün bizi geçmesine neden olmuştur.

Karaman Belediye Spor Kulübü Büyük Erkek Takımımız Ferhat SEZER, Emre ŞAHİN, Vahit SAYGIN, Ahmet AKDİLEK, Ahmet YURTERİ, Aslan EREN, Turgut KAFES, Ali Gülcan, Salih YERLİ ve Mevlüt ERKAN’dan oluşmaktadır. Takımımız Konya Torku Şeker Spor ve Kocaeli Brisa Spor ile girdikleri zorlu mücadelede 3. olmuşlardır. Karaman ili 2012 Londra Olimpiyatlarına ve 2013 Mersin AKDENİZ Oyunlarına  Ahmet Akdilek ile,  Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarına Ferhat SEZER, Emre ŞAHİN, Mevlüt ERKAN ve Salih YERLİ gibi sporcuları ile katılarak bisiklet sporunda uluslararası bir özelliğe sahip olduğunu ispatlamıştır. Yurt içinde aldığı başarılar ile Karaman ili Türkiye bisiklet tarihinde yer almaktadır. şu an çalışmalarımız 2016 Olimpiyatlarına hazırlık yönünde ilerlemektedir. Bayan sporcularımızdan 1 veya 2, erkek sporcularımızdan da 1 veya 2 sporcumuzu olimpiyatlara göndermek istiyoruz. Bu hedefler artık bizim için alışılmış hedefler olup, bundan sonraki hedeflerimiz bu organizasyonlarda dereceler elde etmektir.

Yerel imkanlar ile sponsorsuz olarak yaptığımız bisiklet sporunda bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz sayın Kasım AYDOĞDU Bey’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ara vermeden 2014 yılının hazırlıklarına başladık. Tüm sporcularıma başarılar diliyorum ve almış olduğumuz kupaları tüm Karaman insanımıza hediye ediyoruz dedi.