Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun 2014 faaliyet takviminde yer alan '2014 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri' 27-28 Aralık 2014 tarihleri arasında Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen ve 33 kulüpten 49 bayan, 68 erkek sporcu olmak üzere toplam 117 sporcunun katılımı ile sona erdi.
Mersin’de gerçekleştirilen şampiyonaya Karaman Gençlik Spor Kulübünden yüzme antrenörü Aziz Hopyar eşliğinde iki sporcu katıldı. Renkli görüntülere sahne olan şampiyonada engel tanımayan altın kulaçlar illerini en iyi şekilde temsil edebilmek için ter döktü. Karaman adına ter döken altın kulaçlar Neslihan Kılıçoğlu ve Salim İmren aldıkları derecelerle büyük bir başarıya imza atarak Milli Takım kampına davet edilme hakkı elde ettiler.
2014 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında derece elde eden sporcularımızdan Neslihan Kılıçoğlu 8-10 yaş kategorisinde;100 metre sırt Türkiye Şampiyonu, 100 metre kurbağalama Türkiye Şampiyonu,50 metre serbest Türkiye 3.sü oldu. Diğer sporcumuz Salim İmren ise 11-14 yaş kategorisinde, 100 metre kurbağalama Türkiye Şampiyonu,100 metre serbest Türkiye 3.sü,100 metre sırt Türkiye 3.sü,50 metre serbest Türkiye 3.sü oldu.
Altın kulaçların göstermiş olduğu performans ve başarının tesadüf olmadığını dile getiren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’ Spor insanları ve ülkeleri birbirine yaklaştıran, kardeşliğin, barışın ve dostluğun hayat bulduğu bir kavramdır.Bedensel engelli kardeşlerimizin kendilerine imkan tanınıp fırsat verildiğinde ne kadar büyük işler başardıklarını biliyor ve görüyoruz. Mersin’de düzenlenen yarışmada bunu gördük. Yarışmada dereceye giren sporcularımızı ve antrenörümüzü kutlar, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.