Karaman Bisiklet takımı Alanya’da yapılacak olan yarışmaya Karaman Gençlik ve Spor Kulübü, Performans Spor Kulübü, Sağlık Spor Kulübü ve İdmanyurdu Spor Kulüpleri ile katılacak. Toplam 21 sporcu ile mücadele vereceğimiz yarışmada sporcularımız Büyük Bayanlar, Genç Bayanlar, Büyük Erkekler ve Master Erkekler kategorisinde mücadele verecekler.

Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü iyi bir hazırlık döneminden geçildiğini ve sporcuların yarışmaya hazır olduklarını belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise; “Yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında Karaman bisiklet takımı olarak erkeklerde ve bayanlarda derecece girerek kürsüde yer alacağımıza inanıyorum. Bunun yanında sporcularımız ferdi olarak kürsü mücadelesi verecekler. 2015 sezonunda sporcularımız 28 Türkiye, 7 uluslararası olmak üzere toplam 35 kez kürsüde yer almışlar ve 2015 Yıldız Bayanlar Türkiye şampiyonluğunu ilimize getirmişlerdir. Bu yıl sporcularımızdan aynı başarının tekrarını beklemekteyiz. Bunun yanında Genç Bayanlar kategorisinde Balkan Şampiyonluğunu ilimize getirmek için bizler ve sporcularımız ellerinden gelen çabayı göstereceklerdir. 2016 sezonunda sporcularımızdan Balkan Şampiyonluğunu kazanmalarının yanında Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarılı sonuçlar bekliyoruz. Sürekli belirttiğim gibi Karaman ili bisiklet dalında büyük başarılara imza atmaktadır ve atacaktır. Uzun vadeli hedefimiz mevcut kadromuzu kuvvetlendirerek 2020 Olimpiyatlarına Karaman ilinden 2-3 sporcu göndermektir. Bu güne kadar bisiklet sporu ile ilgili bütün beklentilerimiz olumlu sonuçlanmıştır. Olimpiyat hedefimizin de olumlu sonuçlanacağını biliyoruz. Bu konuda ekibimize güvenmekteyiz” diye konuştu.

“Bisiklette Türkiye Markası Olduk”

Karaman’ın yetiştirdiği sporcularla ile de Türkiye’nin diğer kulüplerinde kendisinden söz ettirdiğini belirten Kısacık;” 2015 sezonunda Türkiye Yıldız Bayan Şampiyonu Karamanlı sporcumuz Fatma Sezer olurken, Genç Bayanlar Türkiye 2.’si Selver Sezer, Genç Bayanlar Türkiye 3.’sü İrem Ceren Akan, Büyük Bayanlar Türkiye 2.’si Semra Yetiş ve Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonu ilimizden yetişen 2012 Londra Olimpiyatlarına katılan Konya adına yarışan Ahmet Akdilek olmuştur. Sporcularımız her kategoride Türkiye’nin önde gelen isimleridir. Antrenörümüz Barış Ünlü Bayan Milli Takım antrenörü olup, tecrübesi ve bilgisi ile Türkiye’nin en önemli isimlerinden birisi durumundadır. Sporcusu, antrenörü ve İl Müdürlüğümüz çalışanları ile kaliteli bir ekip olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Ekibimiz ile Karamanlı hemşerilerimize gururunu duyacakları başarıları yaşatmak istiyoruz. Alanya’da yapılacak olan yarışmalarda sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.