Türk futbolunun Cumhuriyet ile yaşıt kulübü Altınordu, 91. yaşını yapılan etkinliklerle kutladı.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Alsancak’taki TCDD 3. Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu Sait Altınordu Meydanı’nda devam etti. Kırmızı-lacivertliler burada, Altınordu Futbol Sosyal Girişimi tarafından İzmirli heykeltıraşlar Zafer Dağdeviren, Ali Yaldır ve Derya Ersoy’a yaptırılıp İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne armağan edilen Sait Altınordu Heykeli’nin açılışını yaptı. Altınordu’yu kendisine soyadı yapacak çok seven Sait Altınordu’nun, 1935 yılında Taksim Stadı’ndaki Türkiye Şampiyonası finallerinde Eskişehir Demirspor’a attığı golün canlandırıldığı heykel camiada büyük beğeni topladı.

“HER ŞEY PARA DEĞİL”

Törende konuşan Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Yediemini Seyit Mehmet Özkan, Altınordu armasını 2.5 sene önce devraldıklarını hatırlatarak, “Yeminimiz var, ‘Altınordu armasını her zaman onurla daha ilerilere taşıyacağız’ diye. Sait Altınordu, bir profesyonel takımda 27 yıl aralıksız oynayabilen bir futbolcudur. Bu bence bir dünya rekorudur. Amatörde olabilir belki ama profesyonel liglerde 27 yıl aralıksız oynayabilen yegane futbolcudur. Altınordu’da oynarken, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kendisini istemiş fakat, ‘Ben İzmir’de mutluyum, Altınordu formasıyla mutluyum’ demiştir" şeklinde konuşan Özkan, konuşmasının sonunda üç kez “Her şey para değil” diye bağırdı.

Türk futboluna sağladığı katkılardan dolayı Seyit Mehmet Özkan’a teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Camiayla beraber, gençlerimizle beraber, altyapıya verdiği değer, önem ve öncelikle birlikte Altınordu kulübünü şaha kaldırdılar” dedi.

Kurdeleyi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Yediemini Seyit Mehmet Özkan ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş birlikte kesti.