Altınordu Futbol Sosyal Girişimi, Ege Orman Vakfı ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Çeşme-İzmir otobanındaki alana bin 500 fidan dikerek Altınordu Ormanı’nın ilk adımını attı.

Yaşadığı kente kalıcı eserler bırakmayı hedefleyen Altınordu Futbol Sosyal Girişimi (Altınordu FSG), Ege Oman Vakfı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü-Ege Orman Vakfı iş birliğinde devam eden otoban ağaçlandırmalarına, bin 500 fidan bağışlayarak destek verdi.

Altınordu otoban ağaçlandırmasında kalabalık bir katılımla fidan dikim töreni düzenlendi. Bayram havasında geçen törende, Altınordu FSG Başkanı Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın yanı sıra Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Altınordu FSG Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Dizdar, Zafer Bilgetay, Barış Orhunbilge, Altınordu Futbol Meslek Okulu (AFMO) ve Futbol Eğitim Kurumu’nda ki (AFEK) her takımı temsilen 4 oyuncu, A takımdan kaptan Murat Cömert ile Halil İbrahim Tuna ve Altınordu teknik, idari personeli tam kadro olarak yer aldı.

"HEM ORMAN, HEM FUTBOLCU YETİŞTİRELİM"

Ağaç dikme ile futbolcu yetiştirmenin birbirine çok benzediğini vurgulayan Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Bu orman da sizlerle birlikte yeşerip büyüyecek. O yüzden, bu uzun vadeli bir iş. Gelin bu ülkede hem orman yetiştirelim hem de gerçek profesyonel futbolcular yetiştirelim, ikisinin de birbirinden farkı yok” dedi.

"ALTINORDU’NUN BAŞARILARINDAN GURUR DUYUYORUZ"

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol da, çok güzel bir buluşmanın gerçekleştiğini ifade ederek, “Bir İzmirli olarak Altınordu’nun başarılarından gurur duyuyoruz. İzmir’e gerçekten çok güzel şeyler kazandırıyor. Sadece futbola değil, doğaya da katkı sağlıyorlar. Ege Orman Vakfı adına şükranlarımızı sunuyoruz. İzmir Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı iş birliği ile ağaçlandırma çalışmalarımız Şubat ayında başladı. Buradan Çeşme’ye kadar çeşitli noktalarda fidan dikim hazırlıkları yapıldı. Son gündeki yağmurlarla birlikte artık fidan dikimlerine başlıyoruz" diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Başkan Seyit Mehmet Özkan’a plaket takdim etti. Konuşmaların ardından fidanların dikimi gerçekleştirildi.