Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan, sportif iş birliği konusunda prensip anlaşmasına varılan dünyaca ünlü İspanyol Kulübü Athletic Bilbao’nun başkanı Josu Urrutia ile İspanya’da bir araya geldi.

Dünyaca ünlü İspanyol kulübü Athletico Bilbao ile sportif iş birliği konusunda prensip anlaşmasına varan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve yönetim kurulu üyeleri, Bilbao’ya ikinci ziyareti, bu kez onur konuğu olarak gerçekleştirdiler.

Atlhletic Bilbao Başkanı Josu Urrutia ve 2. Başkan Jokin Garatea tarafından özel olarak karşılanan Altınordu heyetinde Başkan Özkan ve Londra’da eğitim gören yeğeni Kenan Özkan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Zafer Bilgetay, Murat Dizdar, Barış Orhunbilge ile marka geliştirme yöneticisi Özgür Özgürengin yer aldı. Özkan, Urrutia’ya Anadolu motifleriyle işlenmiş ipek halı ve İznik Çinisi’nden bir tabak hediye etti. Hediyeleri, Bilbao müzesinde özel ayrılan yere koyan Başkan Urrutia, daha sonra Başkan Özkan ve beraberindekilerle Athletic Bilbao ile Porto arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçını izledi.

URRUTIA: “ALTINORDU’NUN YOLUNU AYDINLATABİLİRİZ”

İki başkan, Bilbao ile Altınordu arasında yapılacak sportif iş birliği konularını baş başa görüşürken, üst düzeydeki ziyaretlerin devam etmesi yönünde fikir birliğine vardılar. Altınordu’nun, Bilbao modelini örnek almasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Urrutia, “Altınordu, gerçekten çok zorlu bir yola çıktı. Bizler, yapacağımız iş birlikleri ve tecrübemizle Altınordu’nun yolunu aydınlatabiliriz” dedi.

Urrutia, her kulübün bir kimliğinin olması gerektiğinin altını da çizerek, “Ligde veya Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olabilirsiniz. Bu, sizin başarı hedefinizi nasıl belirlediğinize bağladır. Ancak biz, yaşadığımız topraklardaki insanlarla omuz omuza vererek gurur duyacakları bir takım olma ve takımımızı da bu insanlardan kurma hedefini belirledik. Sonuçta da her Bilbaolu’nun gurur duyacağı bir ekip oluşturduk” diye konuştu.

ÖZKAN: “BILBOA, BİZİM İÇİN ÖRNEK BİR YAPI”

Başkan Seyit Mehmet Özkan da Altınordu ve Bilbao’nun misyonlarının birebir örtüştüğüne dikkat çekerek, “Bizler de yaşadığımız toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirme hedefiyle yola çıktık. Sayın Urrutia’nın dediği gibi yolumuzun zor olduğunu, tecrübelerimizle öğrendik. Tecrübemiz, bize kararlı olmayı da öğretti. Bilbao, her açıdan örnek aldığımız bir yapı. Kuracağımız sportif iş birliğinin, mesafeleri daha hızlı kat etmemizi sağlayacağına inanıyorum” dedi.

ALTINORDU – ATHLETIC BILBOA MAÇI KONUŞULDU

Tarihi kulüp binasını gezen ve bir gün önceki Athletic Bilbao - Porto U-19 maçını da izleyen Altınordu heyeti, ziyaretini 3 günde tamamladı. Özkan, Başkan Urrutia’yı İzmir’e davet ederken, programların uyması durumunda Altınordu ile Bilbao arasında sezon açılış maçı oynanması konusu da görüşüldü.

İki kulüp arasındaki üst düzey görüşmeler devam edecek ve prensip anlaşmasına varılan tüm sportif iş birliği konuları, kardeş kulüp kapsamında centilmenlik protokolüne bağlanacak.