''İlimizde yaşanan liglere katılan takımlarımızın azlığı tüm ülkemizde bir sorun haline geldiğinden Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurulu futbolun tabana ve alt yapılara yayılabilmesi için devrim niteliğinde kararlar almıştır.
Bu kararların Amatör takımlarımızı liglere katılmasına yardımcı olacağına ve bir nebzede olsa katkı sağlayacağına inanıyorum.

2014 – 2015 Futbol sezonundan itibaren yani bu yıldan geçerli olmak üzere Kontenjan olarak tabir ettiğimiz, yaşı büyük futbolcu dörtten beşe yükseltilerek 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük futbolcu artık beş yazılabilecektir. Bununla birlikte her takım 18 kişilik müsabaka isim listelerine 1996 ve daha küçük yaşta 2 sporcu bulundurulması zorunluluğu getirilmiştir. Kulüplerimizin sene başında lige katılım bedeli olarak yatırdıkları 400 TL. 200 TL. ye düşürülmüştür. Daha önce 1997 ve daha büyük doğumlu sporcuların TFF’ ye transfer ücreti olarak ödedikleri 500 TL. 350 TL’ ye 1998 – 2000 doğumlu sporcuların transferlerinde ödedikleri 225 TL. 175 TL’ ye düşürülmüştür.

Bu kararlar Bölgesel Amatör, Süper Amatör ve Yerel Amatör takımları için geçerli olup İlimiz takımlarını birazda olsa rahatlatacağı kanaatindeyim. Bu kararları alan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’ e , Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ a ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez’ e Teşekkür ederim.''dedi.