Konya’da komşu ilçe takımları arasında oynanan maçta 3 oyuncu sakatlanırken çıkan kavgada 2 oyuncu darp edildi.

Konya 1. Amatör Küme B Grubu 6. hafta maçında komşu Cihanbeyli ile Kulu ilçelerinin takımları, Cihanbeyli ilçe stadında karşılaştı. Gergin başlayan mücadelede ev sahibi takım ilk yarının bitiminde bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maç sırasında başlayan gerginlik oyunun bitimine doğru daha da sertleşti. Kulu Belediyesporlu 3 futbolcu aldıkları tekme darbeleriyle sakatlandı. Sahada sağlık görevlisi ve ambulans olmadığı için sakatlanan futbolcular karga tulumba yeşil zeminin dışına taşındı.

Ev sahibi takımdan bir oyuncunun kırmızı kart gördüğü maçın bitiş düdüğüyle birlikte saha içi biranda karıştı. Yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için büyüyen olaylar sırasında sahaya giren seyirciler güçlükle dışarı çıkarıldı. Kulu Belediyesporlu futbolcular takım otobüsleri ile 50 kilometre ilerideki ilçelerine gelerek burada hastanede tedavi altına alındı. Yapılan ilk muayenede futbolculardan İsmail Samancı’nın kaburgası ve Hakkı Atçeken’in ayağında kırık olduğu, Muhammed Kavaklı’nın da maç sırasında gözünün aldığı darbe ile sakatlandığı belirlendi. Salim Kökçek ve Yasin Kurt’un darptan dolayı vücudunda yaralanma olduğu öğrenildi.

Kulu Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Adıgüzel, maçta görev alan 4 polis memurunun kendilerini korumada yetersiz kaldığını ve resmen dayak yediklerini iddia etti. Adıgüzel, sert geçen maç sırasında tekmelenen futbolcuların maç sonrasında da tekmelerle dövüldüğünü ileri sürdü.