Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması amacıyla kişi ve kurumla–rın spora katılımın üst seviyede sağlanması, spor bilincinin oluşturulmasıyla 13 - 19 Ekim 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılışı 17 Ekim 2014 Cuma günü Kazım Karabekir Spor Salonu önünden Merkez Atatürk Parkına kortej yürüyüşü ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 36 amatör spor kulübüne malzeme dağıtımı ile gerçekleştirildi.
 17.10.2014 tarihinde Karaman Kemal Kaynaş Stadı önünde Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İhsan Mintaş, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Altınsoy, İş Kur Müdürü Kenan Ateş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi BESYO müdürü Selahattin Akpınar, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Hüseyin Akdere, Milli Emlak Müdürü Recep Sümer, ASKF başkanı Celalettin Özcan, il temsilcileri, kulüp temsilcileri, antrenörler, sporcular ve sporcu velileri olmak üzere yaklaşık 350-400 kişi kortej halinde merkez Atatürk Anıtı bulunan Atatürk Parkına yürüdü.
 Gençlik Spor Bakanlığı temsilcisi Adnan Bakrıyanık, Amatör Spor Haftasının önemini belirten konuşma yaptı.  Bakrıyanık konuşmasında, ''Bakanlığımızca geleneksel olarak her yıl Ekim ayı içerisinde ' Amatör Spor Haftası ' adı altında faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler ile çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi , halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amaçlanmaktadır.
Sayın Bakanımızın Bursa ilimiz programına katılımlarıyla start verilen Amatör Spor Kulüplerimize spor malzemesi dağıtım töreni ile birlikte 81 ilimizdeki Amatör Spor Kulüplerine Bakanlığımızca alınan malzemelerin dağıtımı bugün gerçekleştirilecek olup, ilimizde 36 spor kulübüne malzeme dağıtılacaktır. 
2014-2015 sezonunda sporcularımıza ve spor kulüplerimize başarılar diliyorum'' dedi.
Tören Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 36 amatör spor kulübüne yapılan malzeme yardımının ardından sona erdi.