Euroleague 1. Tur A Grubu 1. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes kendi evinde Rus takımı Unics Kazan’ı 82-76 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Unics Kazan’ın sezonu kendilerinden daha erken açtıklarını belirterek, “Kazanması zor bir maç değildi. Kazan takımında birebir oynayan çok iyi oyuncular var. Maç sırasında bazen kontrolünü yitirdiğimiz anlar oldu. Özellikle son periyotta garip top kayıpları yaptık. Açık şutları kaçırdık. Genel olarak takımımın oyunundan memnunum. Umarım bu sezon bu şekilde başarılı maçlarla geçirmeye devam edeceğiz. Oyunumuzda halen geliştirmemiz gereken noktalar var. Daha takımın başına geçeli 2 ay oldu. Umarım bu açıklarımızı kısa süre içerisinde kapatıp, daha iyi bir takım olmak için çalışacağız” dedi.

UNICS KAZAN CEPHESİ

Unics Kazan Başantrenörü Argiris Pedoulakis ise Anadolu Efes’e karşı kısmen başarılı olduklarını ifade ederek, “Anadolu Efes maçın ilk yarısında kenardan gelen oyuncularından çok fazla katkı aldı. Oyuncularımız iyi istatistikler üretip, katkı sağlayamadı. Maçta Anadolu Efes’e karşı en çok yüzümüzü çembere dönmekte zorlandık ve ofansif ribaundları alamadığımız için elimize geçen şansları değerlendiremedik. Anadolu Efes’i tebrik ederim. Umarı diğer maçlarda daha iyi sonuçlar alırız” diye konuştu.