20-22 Ocak 2017 tarihleri arasında 17 il, 24 takım ve 120 sporcunun katılımıyla Yunus Emre Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ANALİG Badminton Çeyrek Final müsabakaları bir birinden çekişmeli ve heyecanlı karşılaşmalara ev sahipliği yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin önemli spor organizasyonlarından biri olan Anadolu Yıldızlar Ligi(ANALİG) projesinin Karaman ayağı Badminton Çeyrek Final müsabakalarıyla tamamlandı. 3 gün boyunca heyecanın üst seviye olduğu turnuvada bir üst tura yükselme mücadelesi veren badmintonun yıldızları hüznü ve sevinci bir arada yaşadı. Özellikle son gün yapılan karşılaşmalarda sporseverlerinde büyük desteğini alan sporcular, ortaya koyduğu performansla izleyenlere adeta badminton ziyafeti yaşattı.

Karaman’ın da içerisinde yer aldığı, kızlar ve erkekler kategorilerinde 10 sporcuyla mücadele ettiği turnuva sonunda bir üst tura yükselen iller erkekler kategorisinde Kahramanmaraş, Nevşehir, Adana, Konya, Ankara ve Karaman takımları olurken kızlar kategorisinde ise bu isimler Niğde, Hatay, Ankara, Karaman, Mersin ve Burdur takımları oldu.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara başarı belgeleri ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Baş Hakem Mustafa Yaşar, müsabaka hakemi Mustafa Dedeci ve Adana Badminton İl Temsilcisi Ceyhun Öktem tarafından verildi.

Turnuvanın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Öncelikle bütün takımlarımızı ve sporcularımızı sergilemiş oldukları centilmence ve sportmence hareketlerinden dolayı tebrik ediyorum. Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlarımıza Eskişehir ilinde düzenlenecek olan yarı final müsabakalarında başarılar diliyor, böylesine güzel bir turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.