Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Çeyrek Final müsabakaları heyecanı 05-07 Şubat 2016 tarihleri arasında Karaman’da start alıyor. Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda hayata geçirilen ANALİG, 2015-2016 sezonu Atletizm, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo, Cimnastik, Hentbol, Voleybol, Judo, Karate, Yüzme ve işitme Engelliler Futbol branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla Anadolu Yıldızlar Ligi gerçekleştirilmektedir.

Karaman’da gerçekleştirilecek olan Anadolu Yıldızlar Ligi Hentbol Çeyrek Final müsabakalarında 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzerek toplam 24 takım ve yaklaşık 336 sporcu mücadele edecek. Müsabakalara katılacak olan iller ise erkeklerde Adana - Hatay - Isparta - Burdur - Kahramanmaraş - Osmaniye - Ankara - Kayseri - Kırşehir - Nevşehir - Sivas – Aksaray, bayanlarda ise Kahramanmaraş - Isparta - Antalya - Hatay - Adana - Burdur - Kırşehir - Sivas - Ankara - Kayseri – Konya ve Niğde illeri olacak. Müsabakalar 05-07 Şubat tarihleri arasında Yunus Emre Spor Salonu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonlarında oynanacak.

Karaman’da büyük bir hentbol şöleni yaşanacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Yunus Emre Spor Salonu ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonlarında üç gün boyunca sürecek olan müsabakalarda ilimizde 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzere toplam 24 takımımız yarı finale yükselmek için mücadele edecek.  Bu zevkli spor şölenine tüm sporseverleri bekliyoruz” diye konuştu.