Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “ANADOLU YILDIZLAR LİGİ” projesi kapsamında; Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan “ANALİG” müsabakaları devam ediyor. 
05-07 Şubat 2016 tarihleri arasında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi(ANALİG) Hentbol Çeyrek Final müsabakaları, KaramanoğuMehmetbey Üniversitesi Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonlarında oynanan final müsabakaların ardından sona erdi. 
Zorlu ve bir o kadar da çekişmeli geçen müsabakalar, erkeklerde Adana - Hatay - Isparta - Burdur - Kahramanmaraş - Osmaniye - Ankara - Kayseri - Kırşehir - Nevşehir - Sivas – Aksaray, bayanlarda ise Kahramanmaraş - Isparta - Antalya - Hatay - Adana - Burdur - Kırşehir - Sivas - Ankara - Kayseri – Konya ve Niğde illerinden 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzere toplam 336 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Üç gün boyunca devam eden müsabakalarda sporcuların bir üst tura yükselmek için verdikleri mücadele ise takdir topladı. 07 Şubat 2016 Pazar günü Karaman’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ANALİG Hentbol Çeyrek Final müsabakaları sorunsuz bir şekilde sona erdi. 
Hentbol Çeyrek Final Müsabakalarının Karaman’da ilgi ile izlendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Öncelikle illeri için ter döken ve mücadele eden tüm sporcularımızı sergilemiş oldukları centilmence ve sportmence hareketlerinden dolayı tebrik etmek istiyorum. Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlarımıza başarılar diliyor, böylesine güzel bir turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Müsabakalar sonunda sıralama ise şöyle oluştu:
Erkekler Kategorisi:
A grubu: 1- Kırşehir 2- Hatay
B grubu: 1- Ankara 2- Isparta
C grubu: 1- Aksaray 2- Adana
Kızlar Kategorisi:
A grubu: 1- Ankara 2- Antalya
B grubu: 1- Kırşehir 2- Sivas
C grubu: 1- Kahraman Maraş 2- Isparta
Müsabakalar, illere ve sporculara verilen katılım ve başarı belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.