Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş ile Sivasspor arasında Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda oynanan maçta tribünler tamamen doldu.

Tarihi İnönü Stadı’nın yerine inşa edilen Vodafone Arena’da çalışmaların sürmesi nedeniyle statsız kalan Beşiktaş, bu sezon maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynuyordu. Siyah-beyazlılar sezon başından beri Olimpiyat Stadı’nda aradıkları taraftar desteğini bulamadılar. Ulaşım ve hava şartlarına Passolig uygulaması da eklenince, Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına gereken desteği sağlayamadılar. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın tribünlerinin sahaya uzak kalması da burada bir ’İnönü Ruhu’ yakalanmasına engel oldu.

ANKARA’DA YOĞUN İLGİ

Atatürk Olimpiyat Stadı’nın bakımda olması sebebiyle başkent Ankara’da oynanan Beşiktaş - Sivasspor maçına, siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Ankaralı futbolseverler, İstanbul’da taraftar desteğinden uzak kalan Beşiktaş’ı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 20 bin kişilik Osmanlı Stadı’nın tamamına yakınını dolduran başkentli Beşiktaşlılar, misafir olarak Ankara’ya gelen takımlarına sahip çıktı. Karşılaşma sırasında tribünlerin desteği İnönü Stadı’nı aratmadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaşlı futbolcular ısınma hareketleri için sahaya çıktığında, “Ankara sizlere deplasman değil” tezahüratı yaptı.

"BU ATMOSFERİ İSTANBUL’DA BULMALIYIZ"

Öte yandan maç sonu Osmanlı Stadı hakkındaki düşüncelerini dile getiren Beşiktaş’ın teknik direktörü Slaven Bilic, karışık duygular içerisinde olduğunu belirterek, “Dürüst bir şekilde söyleyecek olursam, bizim için burada çok iyi bir atmosfer var. Ancak diğer taraftan çok seyahat ediyoruz. Belgrad’a gidip sonra Kayseri’ye gideceğiz. Biz İstanbul kulübüyüz. İstanbul’da alternatif bulmalıyız. Bu atmosferi İstanbul’da, ait olduğumuz yerde tarihimizin olduğu yerde bulmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.