Türkiye Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Antalyaspor Hentbol Takımı’nda altyapı çalışmaları başladı.

Antalyaspor Hentbol Şube Sorumlusu Hakan İrban yaptığı açıklamada, “Kulüp olarak hentbolda ikinci yılımız. Önümüzdeki sezondan itibaren 100. Yıl’a yapılan salonda yer alacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Antalyaspor için girişimde bulunduğu ve 2 yıl içinde tamamlanması planlanan modern tesislerde hentbol branşına yönelik özel alanlar bulunuyor. Tesis sorunumuz yakın sürede bitecek. Bu doğrultuda altyapı çalışmalarına başladık” dedi.

"MUSTAFA UYAR’I BÜNYEMİZE KATTIK"

Antrenör Mustafa Uyar’ı Antalyaspor bünyesine kattıklarını ifade eden İrban, “Antalya’nın en iyi 2000, 2001 ve 2002 doğumlu oyuncularını Mustafa Uyar hocamız ile birlikte Antalyaspor’a kazandırdık. Hentbol oynamak isteyen her yaş grubundan oyuncuyu bünyemize katacağız. 1996 ve 2008 doğumlu oyuncular için çalışmalar yapıyoruz. İlk olarak 2000, 2001 ve 2002 doğumlularla başladık. Bu oyuncularımıza malzeme ve servis desteği veriyoruz. Sponsorlarımız arttıkça ve bütçemiz büyüdükçe altyapıya desteğimiz daha da artacak” ifadelerini kullandı.

Altyapıdaki amaçlarının iyi birer hentbolcu, birey ve Antalyaspor taraftarı yetiştirmek olduğunu belirten İbran, planlamalarında yaz ve kış aylarında hentbol akademisi açmak olduğunu söyledi. İbran, okullar projesi ile de yüzlerce küçük yaştaki çocuğa hentbolu öğreteceklerini sözlerine ekledi.