Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyon olmasını istediğini söyledi.

İspanya’da Türkiye’yi başarıyla temsil eden milli yıldız Ara Turan, NTV Spor’da katıldığı programda birçok konuda açıklamalarda bulundu. "Hafta içinde Atletico’da çok mutluyum, burada bile bırakabilirdim" yorumunun hatırlatılması üzerine yıldız futbolcu, "Bu bizim işimiz. İşte insanların fikirleri değişebilir. Genç kardeşlerime iyi örnek olabildiğimi düşünüyorum. Karşılaştığım anne ve babalar oğlumuza çok iyi örnek oluyorsun. Benim için oralarda kalmak benim için doğru bir yol. Yetiştiğim kulübümü orada iyi temsil edeceğimi düşünüyorum" dedi.

"YURT DIŞINDA OYNAMAK BENİM ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"

Dünyada tanınmasının güzel bir duygu olduğunu söyleyen Arda Turan, "Kolombiya’da veya dünyanın başka bir yerinde ’Turko’ denildiğinde bu güzel bir duygu. Yurt dışında oynamak benim çocukluk hayalimdi. İyi bir şeyler yaptığımı düşünüyorum. 2017’ye kadar kontratım var. Şu anda takım değiştirmek için bir neden yok. Atletico Madrid, Avrupa’nın en iyi 5 kulübü arasında. Yeni stadı da yapılıyor. Ben orada kendimi güvende ve özel hissediyorum. Atletico Madrid’de olmaktan ve devam etmekten dolayı iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum" diye konuştu.

"İSPANYA’DA FUTBOLU ÇOK SEVİYORLAR"

Arda, İspanya’da insanların kendisine çok iyi yaklaştığını vurgulayarak, "Kamp olmadığı zaman dışarı çıkıyorum. Real Madrid formalı insanlar gelip ’Turko’ diyerek fotoğraf çekiyoruz. Futbolu çok seviyorlar. Hafta sonu bir şölen var orada. İspanya’nın futbol sevgisi çok güzel. Tepkiler güzel olunca siz de kendinizi güzel hissediyorsunuz. Bir İspanyol gelip ’Çocuğum sizi çok seviyor’ diyor. Bir İspanyol’un gelip bunu söylemesi çok güzel. İspanya’da medya olanı yazıyor. Magazin basını daha dikkatli" ifadelerini kullandı.

"İSPANYA VE TÜRKİYE LİGİ ARASINDA ÇOK FARK VAR"

İspanya ile Türkiye’yi de karşılaştıran Arda Turan, "Antrenmanlarda fark yok. Ancak oyunculardan geri dönüşü farklı. Ayhan Akman da geçenlerde İspanya’ya geldi. Biz de aynı taktikleri veriyoruz. Dürüst olmak gerekirse bence İspanya ile Türkiye ligi arasında çok fark var. Türkiye liginin çok geride olduğunu düşünüyorum. Oyun anlamında da gerideyiz. Fiziksel olarak gerideyiz ama taktik olarak da çok kopuk oynuyoruz. Uzun mesafelerde 70-80 metrelerde oynayan takımlarımız var. Git gel de çoğu oyuncunun performansı düşer. İspanya’da 5’e 2 oynarken bile sırılsıklam oluyorum" yorumunu yaptı

.

"YURT DIŞINA GİDEN OYUNCULAR BAŞARILI OLUR"

Yurt dışına giden oyuncuların başarılı olabileceğini söyleyen yıldız oyuncu, "Başarılı olurlar; çünkü yüzde yüzlerini futbola verebilecekler. Çünkü burada sürekli bir şeylerle uğraşıyorsunuz. Hakkınızda söylenenler. Yanıt vermeyince doğru gibi algılanıyor. Orada sabah antrenmanını yapıyorsun. Sonra çayını içiyorsun, sonra siesta yapıyorsun. Orada fitneslar var. Bunlar daha çok vücudu uyarıcı bir uygulama. Zaten maçlardan önce reaksiyon çalışıyoruz. Senede 60 maç oynayan takımın deli gibi antrenman yapmasına gerek yok" diye konuştu.

"DÖNERSEM GALATASARAY’DA OYNARIM"

Milli yıldız, Türkiye’ye dönmesi halinde hangi takımı seçeceği konusunda ise, Allah bana dönmeyi nasip ederse Galatasaray’da oynarım’’ yanıtını verdi.

"FENERBAHÇE’YE SAYGIM SONSUZ"

Fenerbahçe’den teklif alıp almadığı şeklindeki soru üzerine ise Arda Turan, "Zaman zaman aramızda böyle konuşmalar oldu. Fenerbahçe’ye saygım sonsuz. Fikrim biliniyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe’de oynamam diyorum. Galatasaray’da oynamak isterim. Galatasaray seyircisini duyduğum zaman insanın tüyleri diken diken oluyor. Kulübün istemezse Avrupa’da başka takımda oynarım" açıklamalarını yaptı.

Türkiye’de Avrupa’da oynayabilecek oyuncuların sorulması üzerine ise Arda Turan, "Gökhan Gönül, Caner, Selçuk ve Burak yüzde yüz oynayacak seviyedeler. Burak, doğru tamamlayıcı bir oyuncu. Doğru yönlendirilirse özel bir oyuncu. Atınç’ı çok beğeniyorum. Fiziği iyi olmasına rağmen, ayağını çok iyi kullanıyor. Gökhan Töre’yi çok seviyorum. Ama Gökhan Töre bire birlerde daha az top kaybetmeli ve daha iyi yönlendirilmeli" cevabını verdi.

"ATLETİCO BURAK’LA MADDİ KONULARDA ANLAŞAMADI"

Atletico Madrid’e oyuncu tavsiye edip etmediğiyle ilgili soruya da Arda Turan, "Burak’ı bana sordular. Ben de ’alın’ dedim. Hakikaten Burak Yılmaz çok özel bir futbolcu. Biraz daha yönlendirilmesi gerekiyor. Ancak maddi konularda anlaşamadılar ve olmadı" dedi.

Geçen yılki takım arkadaşları Jose Sosa ve Diego Ribas’ın Türkiye’de oynadığın hatırlatılması üzerine Arda Turan, "Jose Sosa iyi ve yetenekli bir oyuncu. Diego çok özel bir oyuncu. Beraber oynadığımızda ben sağda o sol tarafta oynuyordu. Valencia’da ben solda Diego sağda oynamıştı. Öyle UEFA kupası kazanmıştık. Diego üst üste fazla maç oynamadı ve morali bozuk olabilir. Yoksa çok iyi bir oyuncu. Diego’nun oynamadığı için mutsuz olacaktır. Sosa da Diego gibi her yerde oynar. Atletico’da Simeone zaten onu tercih eder. Oyuncuların her yerinde oynamasını ister. Bu yıl ben, forvet de oynadım" ifadelerini kullandı.

"DIEGO, BEŞİKTAŞ’LA ANLAŞMIŞTI"

Eski takım arkadaşı Fenerbahçeli Diego Costa’yla ilgili bir itirafta bulunan Arda Turan, "Onunla konuştuğumda Beşiktaş ile anlaştığını ama bağları koptuğu için transferin gerçekleşmediğini söyledi" dedi.

Geçen yılki Şampiyonlar Ligi finalinden bahseden tecrübeli futbolcu, "Oraya hiç gelmeyelim. Lizbon için konuşmuyorduk ama 30-40 sene sonra içimde bir yara olarak kalacak. O kupanın ışıltısı gözümün önünde. Oynamayarak kendim için çok büyük fedakarlık yaptım. Bizim işimiz şu anda Leverkusen. Leverkusen maçında konsantrasyonumuzu üst düzey tutarsak, tur atlarız. Biz her maçı final olarak düşünürsek, haddimizi aşıp ilk günden finali düşünmezsek Şampiyonlar Ligi’nde final oynayabiliriz. Biz dünyanın her takımını yenebiliriz."

En iyi teknik direktörlük ödülünü Simeone’nin alması gerektiğini söyleyen Turan, "Futbolun her şeyi, umudu için Simeone’nin kazanması lazım. Başkalarına verirlerse haksızlık olur" diye konuştu.

"MESSİ DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK FUTBOLCUSU"

Messi’nin dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu, "Messi uzay mekiği. Bir ara yere düştü bir yandan Messi’ye diğer yandan da topa vuruyoruz. Sonra bir baktık Messi gitmiş. Messi çok iyi bir çocuk" diye konuştu.

"GALATASARAY ŞAMPİYON OLSUN"

Türkiye Ligi’ndeki şampiyonluk favorisi ile ilgili soruya ise milli oyuncu, "Bana kalırsa Galatasaray olsun. Beşiktaş çok iyi oynuyor ama Galatasaray’ın şampiyon olmasını çok istiyorum" yanıtını verdi.

"OZAN TUFAN’I FENERBAHÇE’YE ÖNERMEDİM"

Ozan Tufan’ı Fenerbaheçe’ye gitmesi için yönlendirdiği haberlerini yalanlayan Turan, "Hayatın boyunca hiçbir kardeşime şu kulübe bu kulübe git demedim. Sadece Selçuk İnan ve Hamit Altıntop’a Galatasaray’a gel dedim. Çünkü o zamanlar onları ezeli rakiplerimiz de istiyordu. Ozan Tufan’ın bende bir telefonu bile yok. Ben Ozan Tufan’a Fenerbahçe’ye git demişim. Ozan Tufan’a Fenerbahçe’ye veya Beşiktaş’a git demedim. Sorarsa Galatasaray’a git derim" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE OLAYLAR YAŞANMASAYDI"

Volkan Demirel’in Kazakistan maçı öncesi sahayı terk etmesiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Arda, şunları söyledi:

"Volkan’la soyunma odasında konuşmadım. Keşke olaylar yaşanmasaydı. Tam emin olmadığım bir konu. Olayın içeriğiyle alakalı maçtan önce tam bilgimiz olmadı. ’Bir şeyler duydum, biz işimize bakalım arkadaşlar’ dedim. ’Çünkü çok önemli bir maça çıkıyoruz’ dedim. Sadece maça konsantre olalım dedik."

"İNSAN HAGI’YE VE ALEX’İ ÖZLÜYOR"

"Türkiye’de neyi değiştirmek istersin?" şeklindeki soruya ise Arda Turan, şöyle cevap verdi:

"Kulüpler altyapıya yatırım yapsın. 30 milyon Euro transfer yapıyorsa 4-5 milyon Euro’yu altyapıya harcama şartı getirsinler. İspanya’da altyapıdan su gibi futbolcu çıkıyor. Zorunluluk yok. Çünkü bu kültür var ve geliyor. Yabancı futbolcu sayısı serbest olsun. İnsan, Hagi’yi ve Alex’i özlüyor. Sneijder de bu seviyede. Bu arada Demba Ba çok iyi; ama öteki takımlar da için çok iyi yabancı futbolcu görmüyorum."