MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, takımın sistemine adapte olmak için kendisini geliştirdiğini kaydetti.

İspanyol basınından El Mundo Deportivo'ya röportaj veren Arda, Barcelona'nın oyun sisteminden ve arkadaş ortamından övgüyle bahsetti.

Katalan temsilcisinin futbolcular için bir okul niteliği taşıdığını belirten Arda, "Barça'nın futbolu, dünyanın geri kalanından çok başka. Burada her gün yeni bir şey öğreniyorum. Oyun stilimizi daha iyi öğrenip, kendimi daha fazla geliştirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Arda Turan, sistemi öğrenmek için takım arkadaşlarından yardım aldığını kaydederek, "Bundan da büyük zevk alıyorum. Bu takımın oyun stilini kabul etmeliyim ve onun bir parçası olmalıyım" şeklinde görüş belirtti.

Barcelona'nın sisteminin kendi stiline uygun olduğunu ancak halen bazı pozisyonlarda kendini geliştirmek zorunda hissettiğini vurgulayan Arda, "Topla daha fazla oynamak yerine topa nerede sahip olacağımı ve nerede oynayacağımı bilmem gerekiyor. Sol veya sağ kanat fark etmez. Çünkü solumda Neymar, sağımda da Lionel Messi var. Onlar sahada koşuyorsa benim onlardan daha fazla koşmam lazım. Sistem konusunda Andres İniesta'dan çok şey öğreniyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Barcelona'nın başarısının sırrı"

Milli futbolcu, Barcelona'nın güzel ve başarılı futbolunun sırrına ilişkin ise "İlk olarak, o kadar çok kupa kazanmalarına rağmen antrenmanlarda arkadaşlarımı sanki hiçbir şey kazanmamış gibi görüyorum. Halen motivasyonları çok yüksek. İkinci olarak da onlar için başarılı olmak para kazanmaktan daha önemli. Çok büyük futbolcular olsalar da egolarını bir tarafa bırakarak takımı düşünüyorlar. Örneğin Leo. Sevilla maçında savunmaya destek vermek için 50 metre geriye koştu. İnanılmazdı" ifadelerini kullandı.

"Tüm kupaları istiyorum"

"Barcelona'ya gol atmaya değil kupalar kazanmaya geldim" ifadesini kullanan Arda, Atletico Madrid ile kaybettikleri UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin kendisine çok acı verdiğini, bu özel kupayı Katalan temsilcisi ile kazanmak istediğini belirtti.

29 yaşındaki milli futbolcu, bu sezon tüm kupaları kazanmak istediklerini vurgulayarak, "Atletico Madrid'e dikkat. Onları çok iyi tanıyorum. Lig şampiyonluğu için sonuna kadar mücadele edeceklerdir" uyarısında bulundu.