İSTANBUL (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Salih Dursun olayıyla ilgili olarak, bu tarz şeylerin futbolda hala olabileceğini ve bu olayın ne ilk ne de son olacağını söyledi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın Galatasaray ile yaptığı maçta oyuncuları Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart gösterdiği hareketinin, herkesi düşünmeye ittiğini dikkati çekerek, "Bir futbolcunun bunu yapmasının doğru olmadığını düşünüyorum ancak öyle bir durum oluştu ki, Türkiye'de her futbolcu bunu yapabilecek duruma geldi. Ortada ironik bir durum var. Bir tarafıyla bakarsak bir oyuncunun bunu yapmaması gerekirdi ancak diğer açıdan bakarsak artık iş oyunculara kadar kaldı. Kartı da o gösterdi oldu" ifadelerini kullandı.

Usta, Avrupa'da da gerçekten vahim maçlar oynandığını ancak Türkiye'de bunun boyutunun çok değişmeye başladığını vurgulayarak, "Ben futbolda bu tarz şeylerin hala olabileceğine inanıyorum. Bu ne ilktir ne de sondur" dedi.

Trabzonspor'un da ekonomik açıdan sorunları olduğunu ve UEFA ile görüşmeler yaptıklarını dile getiren Usta, "Zannediyorum mart ayının sonuna doğru UEFA ile bir ön görüşme yapacağız. Bizim çok acil karar verecek bir durumumuz yok ama kendimizi buna göre planlamamız gerekiyor. Onlarla bir uğraş veriyoruz ama bir sorun olmadan atlatırız" diye konuştu.

Başkan Muharrem Usta, hakemlerin Türkiye Futbol Federasyonu'nda maaşlı çalışması gerektiğini ve gelirlerinin sadece federasyondan olması gerektiğini söyledi.