Dün gece oynanan FIBA EuroChallenge Kupası H Grubu ilk müsabakasında, Belarus’un Tsmoki Minsk takımını yenerek ilk galibiyetini alan Uşak Sportif’te yüzler gülüyor.

Maç sonrası salonda büyük coşku yaşanırken, Uşak Valisi Seddar Yavuz takımın soyunma odasına giderek sporcuları tek tek tebrik etti. Ozan Bulkaz’ın yeniden takımın başına geçmesiyle yükselişe geçen Uşak Sportif, FIBA EuroChallenge Kupasında ilk galibiyeti alarak H Grubu’nda averajla grup liderliğine yükselmiş oldu. Türkiye ve Uşak için anlamlı olan bu galibiyet sonrası birçok ulusal ve uluslar arası spor basın kuruluşu maça yer vererek Uşak Sportif isminin Avrupa’da da duyulmasını sağladı.

"GURURLUYUZ"

Ozan Bulkaz, maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk iki periyotta istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ancak devre arsından sonra kazanmak için doğru hamleleri yaptıklarını söyledi.

Bulkaz, bu maçın Uşak tarihinin en önemli maçı olduğunu belirterek, "Rakibimiz ise basketbol kültürü olan bir ülkenin takımı. Cumartesi oynadığımız Darüşşafaka maçının ardından takımımızda bazı şeylerin değiştiğini gösterdik. Maçı kazandığımız için gururluyuz. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız Cumartesi günü yine evimizde oynayacağımız Banvit maçında da bu salonu hınca hınç doldurarak bizlere destek olsunlar" dedi.