Ligin 15. haftasında deplasmanda Gençlebirliği ile karşılaşacak olan Galatasaray, sahadan 3 puan ile ayrılarak galibiyet serisini 5’e çıkarmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ne konuk olacak. Ligde çıktığı son 4 maçta puan kaybı yaşamayan Aslan, Başkent ekibi ile oynayacağı maçta da sahadan 3 puan ile ayrılarak galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Yarın Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak olan mücadele saat 20.00’de başlayacak.

87. RANDEVU

İki ekip yarın oynayacakları karşılaşma ile birlikte lig tarihinde 87. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 86 maçta Galatasaray, sahadan 46 kez galibiyet ile ayrılırken, ev sahibi ekip ise, 22 kez 3 puan sevinci yaşadı. 18 mücadele de ise taraflar eşitliği bozamadı.

GALATASARAY TARAFTARI YOK

PFDK, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynanan Torku Konyaspor - Galatasaray maçındaki kötü tezahüratlar nedeniyle, sarı-kırmızılı takıma bir maç tribün kapatma cezası vermişti. Buna göre sarı-kırmızılı taraftarlar, cezaları sebebiyle bu karşılaşmada takımlarını stadyumda destekleyemeyecek.

MELO CEZALI

Öte yandan ligin 14. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında sarı kart gören Brezilyalı oyuncu Felipe Melo, bu sezon ligde dördüncü kez sarı kart görerek, cezalı duruma düştü. Melo, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

HAMZAOĞLU’NUN GOL SİLAHI BURAK YILMAZ

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun yarınki mücadeledeki en büyük gol silahı ligde geride kalan haftalarda 10 kez gol sevinci yaşayan Burak Yılmaz olacak. 11 gollü Akhisar Belediyespor’un golcüsü Theofanis Gekas’ın ardından gol krallığında ikinci sırada yer alan Yılmaz, ligdeki 8 karşılaşmada ağları havalandırmayı başardı. Sarı-kırmızılı takım yetenekli oyuncunun gol attığı karşılaşmalarda mağlubiyet yüzü görmedi.

GENÇLERBİRLİĞİ’NDE 10 FARKLI OYUNCU GOL ATTI

Ev sahibi ekipte ise, bu sezon 10 farklı oyuncu gol sevinci yaşarken, golcü oyuncu Bogdan Stancu attığı 5 golle takımının en skorer ismi konumunda bulunuyor. Rumen oyuncuyu 3’er golle İrfan Kahveci ve Nemanja Tomic izledi.