Türk Telekom grup şirketi ve çağrı merkezi sektörünün liderlerinden AssisTT, geçtiğimiz günlerde Londra’da, sağlık sistemlerinin anlatıldığı Couchbase Live Europe’a katıldı. 
AssisTT ve Big Data Labs ortaklığı ile Sağlık Bakanlığı için geliştirilen “Sağlık-Net Online” sistemi Londra’da tanıtıldı. AssisTT’in bu sistem için temel aldığı veri tabanı sistemi, dünyadaLinkedin, Amadeus ve  Concur gibi dev şirketler tarafından kullanılıyor. Ancak bu tip bir sistemin ilk kez böylesine büyük, ulusal çapta sağlık sektöründe AssisTT tarafından kullanılması katılımcıların dikkatlerini çekti.  
“Sağlık-Net Online” sistemi, Türkiye’deki tüm hastanelerden gelen verilerin Sağlık Bakanlığı merkezinde toplanmasını sağlıyor. Bu veriler sayesinde, bir hastanın hastaneden randevu aldıktan sonra kapıdan içeri girmesinden itibaren tüm süreçler canlı olarak gerçek zamanlı raporlanıyor. Bu sayede günlük muayene sayısından, yapılan tetkiklere, bölgesel bulaşıcı hastalık kontrolünden, verilen ilaçlara kadar pek çok bilgi her dakika grafikler eşliğinde Ankara’ya iletiliyor. Günde bir milyon kişinin yurt çapındaki 1200’den fazla hastanede muayene olduğu düşünülürse, bu kadar verinin an be an işlenmesinin ne kadar büyük bir operasyon olduğu daha da iyi anlaşılacaktır. 
Londra’daki etkinlik katılımcıları arasında bulunan NHS (İngiltere Sağlık Sistemi) danışmanları AssisTT’in sunumunun ardından beğenilerini dile getirerek “İngiltere’de bu tip bir sistem yok. Keşke olsa.” diye konuştu. 
ASSİSTT HAKKINDA
AssisTT, Kasım 2007’de yüzde 100 Türk Telekom iştiraki olarak kuruldu. Geleneksel çağrı merkezi işlevlerinin ötesine geçen AssisTT, satış-pazarlama, sosyal medya yönetimi ve mailing gibi birçok alanda müşterilerine çözüm sunan bir contactcenter şirketidir.
Türkiye genelinde 20 şehir ve 22 ayrı lokasyonda yaklaşık 10 bin çalışanıyla hizmet veren AssisTT, bir müşteri irtibat noktasıdır. Türk Telekom grubuna ek olarak birçok kamu kurumu ve özel şirketlere stratejik yol arkadaşı olarak hizmet vermektedir. Türkiye’nin en büyük ikinci çağrı merkezi AssisTT, kısa zamanda alanında standartları belirleyen şirket olmayı hedeflemektedir.